:: جلد 8، شماره 6 - ( بهمن 1382 ) ::
صدراله معتمد*، حمید دغاغله، احسان آراسته
سابقه و هدف: به علت نازک بودن پوست سطح پشتی انگشتان، اغلب آسیبهای این ناحیه منجر به اکسپوز شدن تاندونها و استخوان می گردد. فلپهای متعددی با پایه شریان متاکارپال از پشت دست برای ترمیم به کار رفته اند. به منظور تعیین تاثیر فلپ جزیره ای از پشت دست با پایه ورید معکوس و حاوی بافت آرئولار در پوشش انگشتان، این تحقیق در بیمارستان 15 خرداد تهران طی سالهای 82-1381 انجام گرفت. مواد و روشها: تحقیق با طراحی کارآزمایی بالینی از نوع مقایسه قبل و بعد روی 7 بیمار با نقص تروماتیک بافت نرم انگشتان انجام گرفت. بیماران حداقل 4 ماه پیگیری شدند و نتیجه عمل از نظر احتقان و نیز وضعیت زنده ماندن فلپ بررسی و با آمار Sing test مورد قضاوت آماری قرار گرفت. یافته ها: تحقیق روی 7 بیمار مرد با میانگین سنی 6/8±6/30 سال انجام گرفت. دیفکت پوستی در دو مورد در سطح پشتی، در دو مورد سطح پشتی و کناری، در یک مورد سطح کناری، در یک مورد سطح قدامی، خلقی و کناری انگشتان و در یک مورد wed اول انگشتان قرار داشت. در هر 7 مورد فلپ مذکور بکار رفت. پس از عمل هر 7 فلپ به طور کامل زنده ماندند (P<0.05). در یک مورد احتقان وریدی رخ داد و در یک مورد دیگر دیستال فلپ تا یک هفته تیره تر از پروگزیمال بود ولی نهایتا بدون نکروز بر طرف شد. عمل دوم فقط در یک مورد با قطع پایه فلپ به طور سرپایی انجام شد. نتیجه گیری و توصیه ها: به نظر می رسد این روش با در نظر گرفتن جزییات آناتومیک و محدودیت های آن با موفقیت همراه باشد. انجام یک تحقیق تجربی کامل توصیه می شود.
واژه‌های کلیدی: فلپ جزیره ای با پایه ورید معکوس، انگشتان دست

دریافت: 1385/6/15 | پذیرش: 1396/12/15 | انتشار: 1396/12/15

معتمد صدراله، دغاغله حمید، آراسته احسان. بررسی تاثیر فلپ جزیره ای از پشت دست با پایه ورید معکوس و حاوی بافت آرئولار در پوشش انگشتان. پژوهنده. 1382; 8 (6) :9-15

جلد 8، شماره 6 - ( بهمن 1382 ) برگشت به فهرست نسخه ها