مرکز تحقیقات میکروبیولوژی مواد غذایی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران ، soltanda@sina.tums.ac.ir
چکیده: (8107 مشاهده)
سابقه و هدف: آپاندیسیت، یکی از متداولترین ضایعات التهابی دستگاه گوارش است که افراد زیادی به آن مبتلا میشوند. عوامل ایجاد کنندهی آپاندیسیت متعدد میباشد. در میان این عوامل، عفونتهای باکتریایی دستگاه گوارش، سهم عمدهای دارند. از مهمترین عوامل باکتریایی ایجادکنندهی آپاندیسیت، کمپیلوباکتر میباشد. در این مقاله، شش مورد پسودوآپاندیسیت ناشی از گونههای کمپیلوباکتر گزارش شده است. مواد و روشها: طی یکسال، از 216 نمونهی بافتی آپاندیسیت، با استفاده از روش غنیسازی در آبگوشت تیوگلیکولات (5/8pH=) اقدام به جداسازی کمپیلوباکتر گردید. پس از 24 ساعت، نمونهها در محیط charcoal blood حاوی آنتیبیوتیکهای cefoperazone و amphotericin B (Biomerieux) کشت داده شدند. پلیتها در شرایط میکروآیروفیلیک در دمای 42 درجه سانتیگراد، به مدت 48 ساعت انکوبه شدند. گونههای کمپیلوباکتر با شکل مشخص S در رنگآمیزی گرم، متحرک، اکسیداز مثبت و هیدرولیز هیپورات، انتخاب شدند. یافتهها: از 216 نمونه آپاندیسیت مورد بررسی، 5 مورد کمپیلوباکتر ژژونی و 1 مورد کمپیلوباکتر فتوس جدا گردید. ایزولههای کمپیلوباکتر، مقاومت بالایی نسبت به برخی از آنتیبیوتیکها نظیر تتراسایکلین و نالیدیکسیک اسید، از خود نشان دادند. نتیجهگیری: نتایج بدست آمده نشان میدهد در موارد مشکوک به آپاندیسیت، نیاز به توجه بیشتر به عوامل میکروبی، به ویژه گونههای کمپیلوباکتر وجود دارد.