:: جلد 9، شماره 2 - ( خرداد 1383 ) ::
شهناز آرمین*، نسرین الهی مهر، شاداب صالح پور، ناصر ولائی
سابقه و هدف: با توجه به اهمیت تعیین پیش آگهی و تصمیم گیری سریع در مورد بیماران بستری شده در ICU اطفال و به منظور دسترسی به یک معیار سریع و ارزان جهت پیش بینی پیش آگهی، سطح سرم لاکتات سرم که می تواند نشانه‌ای از کاهش پرفیوژن بافتی باشد، در بیماران بستری شده در ICU اطفال بیمارستان مفید اندازه‌گیری و ارتباط آن با پیش آگهی بیماران مورد ارزیابی قرار گرفت.مواد و روش ها: تحقیق به روش Cross-sectional روی 66 بیمار که به ترتیب در ICU اطفال بستری شدند، انجام گردید. اندازه گیری سطح لاکتات سرم در بدو بستری و 24 ساعت بعد از بستری در تمام بیماران صورت گرفت، همچنین شاخصهای APSC و علت بستری، در بدو بستری و در تمام بیماران محاسبه و ثبت شد. پیامد بیماران بصورت مرگ یا بهبود پیگیری شد. ارتباط سطح لاکتات سرم و همچنین APSC با پیش آگهی مورد ارزیابی قرار گرفت و مقداری از لاکتات سرم بدو بستری و 24 ساعت پس از بستری و APSC که با بالاترین حساسیت و اختصاصیت با افزایش میزان مرگ و میر همراه بود، محاسبه شد.یافته‌ها: از 64 بیمار بستری شده، 8/68% پسر و 2/31% دختر بودند که سن متوسط بستری 2/4+8/1 سال بود. از این تعداد،20 کودک فوت کردند و 44 نفر بهبود یافتند (2/32% مورتالیتی) لاکتات بدو بستری بالای 1.5 mmol/l و 24 ساعت پس از بستری، بالای 1 mmol/l و APSC>14 با افزایش مورتالیتی در بیماران بستری شده، همراه بود.نتیجه گیری و توصیه‌ها: اندازه گیری لاکتات سرم در کودکان بدحال بستری شده در بخش PICU در تعیین پیش آگهی و تریاژ بیماران مفید است و بعنوان یک تست ارزان و سریع در تعیین پیش آگهی بیماران توصیه می شود.
واژه‌های کلیدی: لاکتات، PICU، APSC، کودکان، پیش آگهی

دریافت: 1385/6/15 | پذیرش: 1396/12/14 | انتشار: 1396/12/14

آرمین شهناز، الهی مهر نسرین، صالح پور شاداب، ولائی ناصر. بررسی سطح لاکتات سرم و پیش آگهی در بیماران بستری شده در بخش مراقبت های ویژه اطفال بیمارستان مفید در سال 1382. پژوهنده. 1383; 9 (2) :9-15

جلد 9، شماره 2 - ( خرداد 1383 ) برگشت به فهرست نسخه ها