[صفحه اصلی ]   [Archive]  
:: جلد 17، شماره 4 - ( مهرو آبان 91 1391 ) ::
جلد 17 شماره 4 صفحات 214-210 برگشت به فهرست نسخه ها
تشخیص و بررسی مقاومت آنتی‌بیوتیکی باکتری اشریشیاکلی O157 جدا شده از گوشت قرقاول، کبک، اردک و غاز
سمیرا عباسی*، دکتر حسن ممتاز، دکتر ابراهیم رحیمی، منوچهر مؤمنی، ، مجید ریاحی
عضو انجمن علمی علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شهرکرد ، samira5632@yahoo.com
چکیده:   (7977 مشاهده)
سابقه و هدف: با وجود ارزش بالای گوشت طیور، کنترل و بازرسی دقیقی بر روی لاشه‌های ذبح شده طیور در کشتارگاهها صورت نمی‌گیرد. در نتیجه امکان انتقال برخی از باکتری‌ها مانند اشریشیاکلی که یکی از عمده‌ترین باکتری‌های ایجاد کننده فساد غذایی است، به انسان وجود دارد. این بررسی به منظور تشخیص و بررسی الگوی مقاومت آنتی‌بیوتیکی باکتری اشریشیاکلی O157 جدا شده از گوشت قرقاول، کبک، اردک و غاز در استانهای گیلان، مازندران، اصفهان و فارس انجام شد. مواد و روشها: برای انجام این بررسی به ترتیب تعداد 25، 17، 22 و 36 نمونه گوشت عضله سینه قرقاول، کبک، اردک و غاز از استانهای ذکر شده جمع‌آوری شد و در یخچال حاوی یخ سریعاً به آزمایشگاه انتقال داده شد. نمونه‌ها ابتدا کشت داده شدند و سپس از کلنی‌های تیپیک که نشانگر اشریشیاکلی بودند، DNA استخراج گردید و واکنش زنجیره‌ای پلیمراز برای تأیید تشخیص و شناسایی گروه سرمی O157 استفاده شد. در پایان الگوی مقاومت آنتی‌بیوتیکی به روش دیسک گذاری ساده مورد بررسی قرار گرفت. یافته‌ها: نتایج نشان داد که 27% نمونه‌ها از نظر وجود اشریشیاکلی مثبت بودند که 6 نمونه آن دارای گروه سرمی O157 بودند. بررسیها نشان داد که بیشترین و کمترین فراوانی باکتری و گروه سرمی O157 به ترتیب متعلق به گوشت غاز و گوشت کبک بوده است. باکتری اشریشیاکلی جدا شده از گوشت طیور، بیشترین میزان مقاومت آنتی‌بیوتیکی را به سولفامتوکسازول و ونکومایسین و کمترین میزان مقاومت آنتی‌بیوتیکی را به جنتامایسین و سیپروفلوکساسین داشته است. اختلاف آماری معنی‌داری (05/0P<) بین میزان شیوع باکتری و گروه سرمی O157 بین گوشت غاز و کبک و همچنین بین میزان مقاومت به آنتی‌بیوتیک‌های مختلف دیده شد. نتیجه‌گیری: پیشنهاد می‌شود که از روش دقیق، سریع و بی‌خطر واکنش زنجیره‌ای پلیمراز به منظور کنترل بهداشت گوشت طیور از نظر وجود پاتوژن‌هایی مثل اشریشیاکلی بهره‌گیری شود. این بررسی نشان می‌دهد که استفاده از روش دیسک گذاری ساده قبل از تجویز آنتی‌بیوتیک بسیار ضروری است.
واژه‌های کلیدی: اشریشیاکلی O157، مقاومت دارویی میکروبیال، گوشت طیور، واکنش زنجیره‌ای پلیمراز
متن کامل [PDF 104 kb]   (1711 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: پزشکی
دریافت: 1391/12/15 | پذیرش: 1396/11/16 | انتشار: 1396/11/16
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Samira Abbasi, Hassan Momtaz, Ebrahim Rahimi, Manochehr Momeni, Majid Riahi. Detection and assessment of antimicrobial resistance properties in Escherichia coli O157 isolated from pheasant, partridge, duck and goose meat . pajoohande. 2012; 17 (4) :210-214
URL: http://pajoohande.sbmu.ac.ir/article-1-1384-fa.html

سمیرا عباسی ، دکتر حسن ممتاز ، دکتر ابراهیم رحیمی ، منوچهر مؤمنی ، ، مجید ریاحی . تشخیص و بررسی مقاومت آنتی‌بیوتیکی باکتری اشریشیاکلی O157 جدا شده از گوشت قرقاول، کبک، اردک و غاز. پژوهنده. 1391; 17 (4) :214-210

URL: http://pajoohande.sbmu.ac.ir/article-1-1384-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 17، شماره 4 - ( مهرو آبان 91 1391 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 4419