[صفحه اصلی ]   [Archive]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
پست الکترونیک::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
نظرسنجی
نظر شما در مورد کیفیت مطالب این سایت چیست؟
عالی
خوب
متوسط
ضعیف
   
:: جلد 16، شماره 7 - ( ویژه نامه زمستان 90 1390 ) ::
جلد 16 شماره 7 صفحات 321-314 برگشت به فهرست نسخه ها
میزان مصرف غذاهای آماده و نقش آن با کیفیت رژیم غذایی و شاخص‌های تن-سنجی: مطالعه قند و لیپید تهران
مهدیه گل‌زرند ، زهرا بهادران ، پروین میرمیران* ، فیروزه حسینی اصفهانی ، فرهاد حسین‌پناه ، فریدون عزیزی
دکترای تخصصی علوم تغذیه، دانشیار دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ، mirmiran@endocrine.ac.ir
چکیده:   (10344 مشاهده)
سابقه و هدف: با توجه به اهمیت میزان مصرف غذاهای آماده و نیز کیفیت رژیم غذایی و عوارض شناخته شده چاقی هدف از مطالعه حاضر تعیین میزان مصرف غذاهای آماده و تاثیر آن بر کیفیت رژیم غذایی و شاخص‌های تن‌سنجی در طرح جامع مطالعه قند و لیپید در شهر تهران است. مواد و روشها: مطالعه مقطعی حاضر با استفاده از اطلاعات 1944 نفر بزرگسال 50-19 ساله شرکت کننده در مرحله سوم مطالعه قند و لیپید انجام شد. اطلاعات مربوط به رژیم غذایی افراد با استفاده از یک پرسشنامه روا و پایا نیمه کمی بسامد خوراک با 168 قلم غذایی ارزیابی شد. میزان دریافت انرژی، مواد مغذی و گروه های غذایی در سهک‌های مصرف غذاهای آماده در دو گروه سنی جوانان و میانسالان تعیین و مقایسه شد. نسبت شانش اضافه وزن و چاقی در هر سهک تعیین گردید. یافته‌ها: میزان مصرف غذاهای آماده در جوانان 200±161 و در میانسالان 160±108 گرم در هفته بود. در هر دو گروه سنی با افزایش مصرف غذاهای آماده، وزن، دور کمر، دریافت انرژی، درشت مغذی‌ها، سدیم، گوشت و نوشیدنی‌های آماده به طور معنی‌داری افزایش (05/0>P) و دریافت غلات کامل کاهش یافت (01/0>P). نسبت شانس چاقی شکمی در سهک دوم و سوم مصرف غذاهای آماده در مقایسه با سهک اول در جوانان به ترتیب 7/1 و 1/2 و در میانسالان به ترتیب 2/1 و 3/1 بود. همچنین نسبت شانس اضافه وزن در میانسالانی که در سهک سوم مصرف غذاهای آماده قرار داشتند در مقایسه با میانسالانی که در سهک دوم و اول مصرف بودند، بطور معنی‌دار 50 درصد بیشتر بود. نتیجه‌گیری: به نظر می‌رسد که مصرف بالای غذاهای آماده موجب افزایش دانسیته انرژی، افزایش دریافت چربی، چربی‌های اشباع، کلسترول و کاهش دریافت ریزمغذی های مورد نیاز بدن و همچنین افزایش خطر ابتلا به اضافه وزن و چاقی می‌گردد.
واژه‌های کلیدی: غذاهای آماده، چاقی، مطالعه قند و لیپید تهران
متن کامل [PDF 506 kb]   (2202 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: پزشکی
دریافت: 1391/3/10 | پذیرش: 1396/11/17 | انتشار: 1396/11/17
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mahdieh Golzarand, Zahra Bahadoran, Parvin Mirmiran, Firoozeh Hosseini-Esfehani, Farhad Hosseinpanah, Fereidoun Azizi. Amount of fast food consumption and its Aassociation with diet quality and anthropometric measurements: Tehran lipid and glucose study. pajoohande 2012; 16 (7) :314-321
URL: http://pajoohande.sbmu.ac.ir/article-1-1239-fa.html

مهدیه گل‌زرند ، زهرا بهادران ، پروین میرمیران ، فیروزه حسینی اصفهانی ، فرهاد حسین‌پناه ، فریدون عزیزی . میزان مصرف غذاهای آماده و نقش آن با کیفیت رژیم غذایی و شاخص‌های تن-سنجی: مطالعه قند و لیپید تهران . پژوهنده. 1390; 16 (7) :314-321

URL: http://pajoohande.sbmu.ac.ir/article-1-1239-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 16، شماره 7 - ( ویژه نامه زمستان 90 1390 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 38 queries by YEKTAWEB 4713