[صفحه اصلی ]   [Archive]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
پست الکترونیک::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
نظرسنجی
نظر شما در مورد کیفیت مطالب این سایت چیست؟
عالی
خوب
متوسط
ضعیف
   
:: جلد 12، شماره 2 - ( خرداد- تیر 1386 ) ::
جلد 12 شماره 2 صفحات 114-107 برگشت به فهرست نسخه ها
جدا سازی اشرشیاکلی مولد شیگا توکسین (STEC) در نمونه های گوشت جمع آوری شده از تهران با روش PCR و بررسی ا لگوی مقاومت آنتی بیوتیکی سویه های جدا شده
فهیمه باغبانی آرانی* ، دکتر سیاوش سلمانزاده اهرابی ، فرشته جعفری ، عفت حبیبی ، دکتر محمد رضا زالی
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران ، fbarani58@yahoo.com
چکیده:   (13951 مشاهده)
سابقه و هدف: باکتری اشرشیاکلی مولد توکسین شیگا ( STEC)، به عنوان یک پاتوژن ناشی از غذا از نظر سلامت عمومی در دنیا مهم بوده و در بسیاری از همه گیری ها و موارد تک گیر، گزارش شده است. مطالعات در کشورهای مختلف بیانگر آن است که احتمال آلودگی مواد غذای با این پاتوژن وجود دارد. مطالعه حاضر، با هدف بررسی فراوانی آلودگی نمونه های گوشت در تهران با STEC، تعیین ژنوتیب باکتری های جدا شده وارزیابی الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی آن ها، انجام شد. مواد و روش ها: در این مطالعه توصیفی دویست و پنجاه نمونه گوشت خام از قصابی های مناطق مختلف تهران در طی مدت یک سال از تاریخ 1/3/1383 تا 1/3/1384 جمع آوری و برای جدا سازی STEC از نمونه های گوشت، از روش های معمولی کشت و تشخیص ملکولی PCR استفاده شد. سپس الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی سویه ها با روش استاندارد انتشار دیسک تعیین گردید. یافته ها: از بین 250 نمونه، 47(8/18%) نمونه PCR مثبت بودند ولی فقط30 (12%) سویه با موفقیت جدا شد، که از بین آنها، 24(80%) سویه دارای ژن stx2 ، دو سویه (7/6%) هم ژن stx2 وهمstx1 را داشته و 4 (3/13%) سویه دارای stx2 و eae مثبت بودند. در تست مقاومت آنتی بیوتیکی همه سویه ها به جنتامایسین، نوروفلوکساسین، انروفلوکساسین، ایمی پنم، نالیدیکسیک اسید، سیپروفلوکسازین و سفتازیدیم حساس بودند. درصد مقاومت به آنتی بیوتیک ها عبارت بود از: اولندومایسین 100%، اریترومایسین100%، سفالوتین67%، آموکسی سیلین-کلاولانیک اسید 6/46%، کلروتتراسایکلین3/13%، تتراسایکلین10%، استرپتومایسین6/6%. نتیجه گیری: یافته های این مطالعه نشان می دهد که امکان آلوده بودن گوشت خام با STEC و مقاوم بودن این باکتری با عوامل آنتی بیوتیکی وجود دارد و اقدامات پیشگیرانه به منظور جلوگیری از آلودگی گوشت با این باکتری لازم می باشد.
واژه‌های کلیدی: STEC، گوشت، PCR، مقاومت آنتی بیوتیکی
متن کامل [PDF 160 kb]   (2322 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: پزشکی
دریافت: 1387/7/21 | پذیرش: 1396/12/8 | انتشار: 1396/12/8
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Baghbani Arani F, Salmanzadeh Ahrabi S, Jafari F, Habibi E, Zali MR. Isolation of Shigatoxin-Producing Escherichia coli (STEC) from Meat Samples by PCR in Tehran and Evaluation of Antibacterial Patterns of Isolated Strains. pajoohande 2007; 12 (2) :107-114
URL: http://pajoohande.sbmu.ac.ir/article-1-615-fa.html

باغبانی آرانی فهیمه، سلمانزاده اهرابی دکتر سیاوش، جعفری فرشته، حبیبی عفت، زالی دکتر محمد رضا. جدا سازی اشرشیاکلی مولد شیگا توکسین (STEC) در نمونه های گوشت جمع آوری شده از تهران با روش PCR و بررسی ا لگوی مقاومت آنتی بیوتیکی سویه های جدا شده. پژوهنده. 1386; 12 (2) :107-114

URL: http://pajoohande.sbmu.ac.ir/article-1-615-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 12، شماره 2 - ( خرداد- تیر 1386 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 38 queries by YEKTAWEB 4645