[صفحه اصلی ]   [Archive]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
پست الکترونیک::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
نظرسنجی
نظر شما در مورد کیفیت مطالب این سایت چیست؟
عالی
خوب
متوسط
ضعیف
   
:: جلد 7، شماره 3 - ( مهر 1381 ) ::
جلد 7 شماره 3 صفحات 15-9 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی نقش تشخیص اسکن ریه با 99mTC-GHA در سل ریوی
عیسی نشان داراصل*، قاسم رضیعی فیجانی، رحیم تقی زاده
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
چکیده:   (9541 مشاهده)
سابقه و هدف:99mTC-GHA رادیو دارویی است که عمدتا در تصویر برداری از مغز و کلیه استفاده می شود اما به لحاظ خصوصیات شبه گلوکزی خود در ضایعاتی که از نظر متابولیکی فعال هستند، نظیر برخی تومورها و التهابات و عفونت ها، تجمع می یابد. مواد و روش ها: در این مطالعه نقش اسکن 99mTC-GHA در بیماران با ضایعات فعال سل ریوی با یافته های رادیولوژیک و میکروبیولوژیک مقایسه شده است. مطالعه به روش تحلیلی مقایسه ای و بر روی 21 بیمار مبتلا به سل ریوی فعال که توسطCXR ، اسمیر و کشت خلط تایید شده اند، صورت گرفت. تصاویر در دو مرحله 20 دقیقه و 60 دقیقه پس از تزریق رادیو دارو توسط دوربین گاما تهیه شد و سپس در مرحله اول بدون توجه به نتایج رادیوگرافی و به دو روش چشمی و نیمه کمی (semiquantitative) تفسیر شد. در روش چشمی افزایش جذب ماده رادیواکتیو در هر محل از ریه ها با بافت نرم گردن و حوضچه خونی(blood pool) قلب و مدیاستن مقایسه شد و میزان اکتیویته از +1 تا +3 درجه بندی شد. در روش نیمه کمی با ترسیم کامپیوتری (ROI) Region of Interest در اطراف ناحیه افزایش جذب در ریه(lesion) ، ناحیه به ظاهر سالم (non lesion) و بافت نرم گردن(NST) ، میانگین شمارش اکتیویتی (Mean Count Value) آنها محاسبه شد و سپس نسبتهای L/NL و L/NST برای هر ضایعه محاسبه شد. در روش نیمه کمی نسبت L/NL برای موارد +1 معادل 1.29±0.15 و 1.50±0.2 L/NST بود، لذا در مواردی که نسبت L/NL و L/NST کمتر از مقدار محاسبه شده برای 1+ باشد، جذب در حد طبیعی در نظر گرفته می شود. یافته ها: از 21 بیمار، در 3 بیمار (14.3%) حداکثر افزایش برداشت ماده رادیواکتیو در هر کدام از ریه ها در حد1+ ، در 14 بیمار (66.6%) در حد +2 و در 4 بیمار (19.1%) در حد +3 بود، لذا در تمام بیماران افزایش جذب بیش از بافت نرم گردن به دست آمد. در رادیوگرافی سینه بیماران 73 ضایعه براساس ناحیه درگیر (1.3 فوقانی، 1.3 میانی، 1.3 تحتانی) یافت شد و در اسکن ریه با 99mTC-GHA ناحیه افزایش جذب نشان داده شد که از این تعداد فقط 38 ضایعه در هر دو مشترک بود. نتیجه گیری و توصیه ها: اسکن ریه با 99mTC-GHA در تشخیص سل ریوی فعال کمک کننده بوده و در کنار روش های دیگر می تواند نقش تکمیلی داشته باشد.
واژه‌های کلیدی: 99mTC، GHA، سل ریوی فعال، اسکن ریه
     
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: پزشکی
دریافت: 1385/6/15 | پذیرش: 1397/1/15 | انتشار: 1397/1/15
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML     Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:


نشان داراصل عیسی، رضیعی فیجانی قاسم، تقی زاده رحیم. بررسی نقش تشخیص اسکن ریه با 99mTC-GHA در سل ریوی. پژوهنده. 1381; 7 (3) :9-15

URL: http://pajoohande.sbmu.ac.ir/article-1-283-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 7، شماره 3 - ( مهر 1381 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 38 queries by YEKTAWEB 4660