[صفحه اصلی ]   [Archive]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
پست الکترونیک::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
نظرسنجی
نظر شما در مورد کیفیت مطالب این سایت چیست؟
عالی
خوب
متوسط
ضعیف
   
:: جلد 21، شماره 4 - ( مهر- آبان 1395 ) ::
جلد 21 شماره 4 صفحات 209-199 برگشت به فهرست نسخه ها
تحلیل زمان بقای مطلوب بی‌فرزندی جوانان در آستانه ازدواج: مدل پارامتری لگ نرمال
آرزو باقری ، مهسا سعادتی*
، mahsa.saadati@gmail.com
چکیده:   (3857 مشاهده)

سابقه و هدف: دو مؤلفه‌ تأثیرگذار بر تئوری‌های مرتبط با کاهش باروری که توجه بسیاری از برنامه‌ریزان و سیاستگذاران را به عوامل مؤثر بر آنها معطوف نموده، ترجیحات باروری و فاصله‌ی ازدواج تا فرزندآوری است. بدین منظور هدف از مطالعه‌ی حاضر بررسی عوامل مؤثر بر فاصله‌ی مطلوب ازدواج تا فرزندآوری، میان جوانان در آستانه‌ی ازدواج است.

مواد و روش‌ها: اطلاعات 12500 زن و مرد جوان در آستانه‌ی ازدواج کلیه استان‌های کشور که به مراکز مشاوره قبل از ازدواج در سال 1393 مراجعه نمودند، براساس یک مطالعه‌ی مقطعی، با استفاده از روش نمونه‌گیری چندمرحله‌ای طبقه‌بندی شده و پرسشنامه‌ی ساختار یافته، جمع‌آوری شد. در این مقاله به منظور مدل‌سازی متغیر پاسخ فاصله مطلوب ازدواج تا فرزندآوری براساس متغیرهای پیش‌بین جنس، محل سکونت، سن، سطح تحصیلی، وضع فعالیت، تعداد فرزندان ایده‌آل، سطح درآمد خانوار و ترجیح جنسی از روش‌های پارامتری تحلیل بقا استفاده و با توجه به تفاوت میزان باروری در استان‌های مختلف، مدل‌ها در 4 طبقه استانی ارایه گردید.

یافتهها: از آن‌جا که در این مطالعه پیش‌فرض متناسب بودن مخاطرات در مدل کاکس برقرار نبود، از مدل‌های بقای پارامتری برای تحلیل داده‌ها استفاده شد. در کلیه‌ی طبقات استانی، مدل لگ نرمال براساس معیار کفایت مدل آکائیک از میان مدل‌های نمایی، وایبل، و لگ لجستیک انتخاب و پارامترهای مدل بر پایه‌ی آن تفسیر شد. علاوه بر متغیرهای سن و وضع فعالیت که در کلیه‌ی طبقات استانی بر فاصله‌ی مطلوب ازدواج تا فرزندآوری در سطح 5% اثری معنی‌دار داشتند، متغیرهای جنس، تعداد فرزندان ایده‌آل، سطح درآمد خانوار و ترجیح جنسی نیز در طبقات اول تا سوم استانی بر این فاصله دارای اثر معنی‌دار بودند.

نتیجه‌گیری: در کلیهی طبقات استانی با افزایش سن جوانان، زمان بقای مطلوب بی‌فرزندی کاهش می‌یابد که دلیل این مسأله را می‌توان ترس آنان از نابارور شدن به دلیل تأخیر در فرزندآوری دانست. همچنین جوانان دانشجو، فاصله‌ی مطلوب فرزندآوری بزرگتری دارند؛ بنابراین به نظر می‌رسد علاقه‌ی جوانان به ادامه‌ی تحصیل بیش از گذشته منجر به تأخیر در فرزندآوری می‌شود.  

واژه‌های کلیدی: بقای مطلوب بی‌فرزندی، جوانان، مدل بقای پارامتری، مدل لگ نرمال
متن کامل [PDF 515 kb]   (1285 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: پزشکی
دریافت: 1396/1/8 | پذیرش: 1396/1/8 | انتشار: 1396/1/8
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Bagheri A, Saadati M. Desired childless survival interval analysis of pre-marriage youths: log-normal parametric model. pajoohande 2016; 21 (4) :199-209
URL: http://pajoohande.sbmu.ac.ir/article-1-2249-fa.html

باقری آرزو، سعادتی مهسا. تحلیل زمان بقای مطلوب بی‌فرزندی جوانان در آستانه ازدواج: مدل پارامتری لگ نرمال. پژوهنده. 1395; 21 (4) :199-209

URL: http://pajoohande.sbmu.ac.ir/article-1-2249-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 21، شماره 4 - ( مهر- آبان 1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 38 queries by YEKTAWEB 4645