[صفحه اصلی ]   [Archive]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
پست الکترونیک::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
نظرسنجی
نظر شما در مورد کیفیت مطالب این سایت چیست؟
عالی
خوب
متوسط
ضعیف
   
:: جلد 21، شماره 2 - ( خرداد- تیر 1395 ) ::
جلد 21 شماره 2 صفحات 86-80 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی فراوانی آلودگی باکتریایی و جداسازی باکتری‌های سالمونلا و باسیلوس سرئوس از ارده و حلوا ارده‌های تولیدی به روش سنتی در استان یزد
محمدمهدی سلطان دلال* ، محمدرضا حیدری ، محمدکاظم شریفی یزدی ، محمدحسین مصدق
، msoltandallal@gmail.com
چکیده:   (4906 مشاهده)

چکیده

سابقه و هدف: حلوا ارده به‌دلیل چربی بالا، درصد آب فعال پایین و سرشار بودن از انواع مواد مغذی شرایط مناسبی برای حفظ و نگهداری آلودگی‌های باکتریایی دارد. هدف از این مطالعه تعیین فراوانـی آلودگی و جداسازی سالمونلا و باسیلوس سرئوس از ارده و حلوا ارده تهیه شده در استان یزد بوده است.

مواد و روش‌ها: در یک مطالعه توصیفی مقطعی، 50 نمونه ارده و 100 نمونه حلوا ارده سنتی از نظر وجود آلودگی‌های میکروبی و به‌طور اخص، آلودگی به سالمونلا و باسیلوس سرئوس طبق استاندارد ملی ایران به شماره‌های 2395 و 2695 مورد بررسی انجام گرفتند.

یافته‌ها: از100 نمونه حلوا ارده، 2 مورد (%2) سالمونلا جداگردید، درحالی‌که از 50 نمونه ارده هیچ سالمونلایی جدا نگردید. در خصوص باسیلوس سرئوس 7 مورد (%7) از نمونه های حلوا ارده و 4 مورد (%8) از نمونه‌های ارده جدا گردید. همچنین 50% نمونه‌های ارده و 18% نمونه‌های حلوا ارده به باکتری‌های آنتروباکتریاسه آلوده بودند. 16 نمونه از 28 نمونه ارده یزد (%57) و 14 نمونه از 56 نمونه حلوا ارده اردکان (%25)  بیشترین آلودگی را در شهرستان‌های استان یزد داشتند. 3 نمونه (%6) از نمونه‌های ارده و 19 نمونه (%19) از نمونه‌های حلوا ارده دارای کپک بودند.

نتیجه‌گیری: نتایج حاصل از این تحقیق نشان می‌دهد که به‌طور کلی بار آلودگی میکروبی حلوا ارده سنتی تولیدی در کارگاه‌های کوچک نسبتاً بالا بوده و باید با تجمیع کارگاه‌های کوچک در قالب مجتمع‌های صنعتی و اصلاح روش‌های تولید دستی، محصولاتی با همان طعم و ویژگی‌های مطلوب جهت مقبولیت ذائقه جامعه و عاری از میکروب‌های پاتوژن به خصوص سالمونلا را تولید و عرضه نمود.  

واژه‌های کلیدی: واژگان کلیدی: حلوا ارده، سالمونلا، باسیلوس سرئوس، آلودگی
متن کامل [PDF 311 kb]   (1557 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: پزشکی
دریافت: 1395/7/10 | پذیرش: 1395/7/10 | انتشار: 1395/7/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Soltan Dallal M M, Heydari M R, Sharifi Yazdi M K, Mossadegh M H. The prevalence of Salmonella and Bacillus cereus contamination from pudding and sesame pudding produced by traditional methods in Yazd province of Iran. pajoohande 2016; 21 (2) :80-86
URL: http://pajoohande.sbmu.ac.ir/article-1-2173-fa.html

سلطان دلال محمدمهدی، حیدری محمدرضا، شریفی یزدی محمدکاظم، مصدق محمدحسین. بررسی فراوانی آلودگی باکتریایی و جداسازی باکتری‌های سالمونلا و باسیلوس سرئوس از ارده و حلوا ارده‌های تولیدی به روش سنتی در استان یزد. پژوهنده. 1395; 21 (2) :80-86

URL: http://pajoohande.sbmu.ac.ir/article-1-2173-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 21، شماره 2 - ( خرداد- تیر 1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 38 queries by YEKTAWEB 4645