[صفحه اصلی ]   [Archive]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
پست الکترونیک::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
نظرسنجی
نظر شما در مورد کیفیت مطالب این سایت چیست؟
عالی
خوب
متوسط
ضعیف
   
:: جلد 19، شماره 5 - ( آذر و دی 1393 ) ::
جلد 19 شماره 5 صفحات 286-281 برگشت به فهرست نسخه ها
فراوانی ژن‌های انتروتوکسین A و B در استافیلوکوکوس اورئوس‌های جدا شده از شیرینی و بینی کارکنان تولیدکنندهی آنها در شهرستان خرم آباد، سال 1391
محمد حسنوند ، دکتر غلامرضا گودرزی* ، صیاد خانی‌زاده
گروه میکروب شناسی، دانشکده پزشکی، پردیس کمالوند دانشگاه علوم پزشکی لرستان، خرم آباد، ایران؛ تلفن: 09127100552؛ ، Goudarzi.gh@gmail.com
چکیده:   (6959 مشاهده)
سابقه و هدف: انتروتوکسین‌های A و B استافیلوکوکوس اورئوس، عوامل اصلی مسمومیت غذایی در جهان می‌باشند. تقریباً 20 تا 55 درصد از بالغین سالم، در بخش قدامی بینی خود، با استافیلوکوکوس اورئوس، کلونیزه می‌باشند. انتقال استافیلوکوکوس اورئوس‌های تولیدکننده‌ی انتروتوکسین به شیرینی‌جات، از طریق محصولات لبنی آلوده و یا بینی کارکنان تولیدکننده، می‌تواند خطر مسمومیت غذایی را افزایش دهد. بر همین اساس، هدف از تحقیق حاضر، تعیین فراوانی ژن‌های انتروتوکسین‌های A و B (sea و seb) در بین سویه‌های استافیلوکوکوس اورئوس جدا شده از شیرینی و بینی کارکنان تولیدکننده‌ی آنها در شهرستان خرم آباد، در سال 1391 بود. مواد و روش‌ها: در این مطالعه‌ی مقطعی- توصیفی، در مجموع 300 نمونه‌ی شیرینی به همراه 91 نمونه سواب بینی از کارکنان تولیدکننده، به طور تصادفی جمع‌آوری گردید. نمونه‌ها بر اساس دستورالعمل‌های مؤسسه‌ی استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران و آزمون‌های میکروب شناسی، از نظر حضور استافیلوکوکوس اورئوس، ارزیابی گردیدند. توزیع ژن‌های sea و seb در بین ایزوله‌های مورد آزمایش، به روش PCR تعیین و به کمک آزمون Chi-square، مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت. یافته‌ها: نتایج کشت نشان داد که 3/11% از شیرینی‌های خامه‌ای (150n) و 6/2% از شیرینی‌های خشک (150n)، به استافیلوکوکوس اورئوس، آلوده بودند (05/0P<). به علاوه، 48/16% از افراد مورد آزمایش، حامل باکتری در بینی خود بودند. فراوانی ژن sea در بین سویه‌های جدا شده از شیرینی‌های خامه‌ای، شیرینی‌های خشک و بینی، به ترتیب 2/88%، 4% و 15% به دست آمد (05/0P<). این در حالی بود که ژن seb فقط در 2 سویه (8/11%) جدا شده از شیرینی‌های خامه‌ای ردیابی شد. نتیجه‌گیری: مصرفی شیرینی خامه‌ای در مقایسه با شیرینی خشک، احتمال آلودگی به استافیلوکوکوس اورئوس را 6/4 برابر افزایش می‌دهد (6/4O.R). پاستوریزه کردن و نگهداری مواد لبنی در یخچال، کنترل میکروبی مداوم شیرینی‌جات و غربالگری کارکنان تهیه‌کننده‌ی آنها، می‌تواند خطر مسمومیت استافیلوکوکی را کاهش دهد.
واژه‌های کلیدی: استافیلوکوکوس اورئوس، انتروتوکسین A و B، شیرینی‌جات، واکنش زنجیره‌ای پلیمراز، مسمومیت غذایی، خرم آباد
متن کامل [PDF 371 kb]   (1667 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: پزشکی
دریافت: 1393/10/27 | پذیرش: 1393/10/27 | انتشار: 1393/10/27
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mohammad Hassanvand, Gholamreza Goudarzi, Sayyad Khanizadeh. The frequency of enterotoxin A and B genes among Staphylococcus aureus strains isolated from confectionary products and nares of its processing workers in Khorramabad city (2012) . pajoohande 2014; 19 (5) :281-286
URL: http://pajoohande.sbmu.ac.ir/article-1-1834-fa.html

محمد حسنوند ، دکتر غلامرضا گودرزی ، صیاد خانی‌زاده . فراوانی ژن‌های انتروتوکسین A و B در استافیلوکوکوس اورئوس‌های جدا شده از شیرینی و بینی کارکنان تولیدکنندهی آنها در شهرستان خرم آباد، سال 1391. پژوهنده. 1393; 19 (5) :281-286

URL: http://pajoohande.sbmu.ac.ir/article-1-1834-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 19، شماره 5 - ( آذر و دی 1393 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 38 queries by YEKTAWEB 4645