[صفحه اصلی ]   [Archive]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
پست الکترونیک::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
نظرسنجی
نظر شما در مورد کیفیت مطالب این سایت چیست؟
عالی
خوب
متوسط
ضعیف
   
:: جلد 8، شماره 6 - ( بهمن 1382 ) ::
جلد 8 شماره 6 صفحات 15-9 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی تاثیر مکمل یاری آهن از 4 ماهگی بر شاخص های آهن شیرخواران
فریبا شیروانی*، احمدرضا فرسار، حیدر پروایی، مهران نوروزی
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
چکیده:   (16545 مشاهده)
سابقه و هدف: تنزیل شاخص های آهن باعث ایجاد انواع آنمی های تغذیه ای در سطح جهان و به خصوص در کشورهای جهان سوم می گردد و از این میان گروههای آسیب پذیر از جمله شیرخواران بیش از همه در معرض خطر قرار دارند. در کشور ما، سن شروع آهن تکمیلی از پایان 6 ماهگی در نظر گرفته شده است در صورتی که با توجه به نیاز به تکمیل ذخایر، شروع زودرس تر آن مورد بحث است. این مطالعه با هدف مقایسه تأثیر شروع زودرس آهن تکمیلی از 4 ماهگی بر وضعیت شاخصهای آهن شیرخواران در مراکز تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی انجام شده است. مواد و روشها: این کارآزمایی بالینی تصادفی کنترل دار بر روی 98 شیرخوار که به صورت مستمر مراجعه نمودند، انجام شد. شیرخواران مورد مطالعه 4 ماهه بوده ماحصل زایمان ترم با وزن هنگام تولد بیش از5/2 کیلوگرم بودند. سایر خصوصیات آنها عبارت بودند از: داشتن رشد طبیعی، تک قلو بودن، نداشتن آنومالی مادرزادی. عدم سابقه دریافت خون، فتوتراپی یا مصرف غذای تکمیلی و شیرخشک و همچنین عدم خونریزی قبل و حین زایمان مادر، برای همه کودکان در ابتدا آزمایشات لازم انجام و کودکان مبتلا به آنمی فقر آهن از مطالعه خارج شدند. سپس به 59 نفر آنها (گروه تجربی) قطره آهن به میزان 6-8 قطره در روز تجویز شد و جهت گروه شاهد (39 نفر) تجویزی صورت نگرفت. بعد از 2 ماه شاخصها مجدداً اندازه گیری و یافته ها توسط آزمونهای Paired t-test در داخل گروهها و t test بین گروهها مورد ارزیابی آماری قرار گرفتند. یافته ها: در گروه دریافت کننده آهن تکمیلی از 4 ماهگی نسبت به 6 ماهگی تغییرات شاخصهای هموگلوبین، هماتوکریت، آهن، آهن هموگلوبین، ذخیره آهن بدن و کل آهن بدن به طور معنی داری بیش از گروه شاهد بود (P<0.05). نتیجه گیری و توصیه ها: مکمل یاری آهن از 4 ماهگی موجب افزایش شاخصهای آهن شیرخواران می شود و با توجه به اهمیت این شاخصها در شیرخواران، مصرف مداوم آهن تکمیلی از سن 4 ماهگی توصیه می شود.
واژه‌های کلیدی: مکمل یاری، آهن، شیرخواران
     
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: پزشکی
دریافت: 1385/6/15 | پذیرش: 1396/12/15 | انتشار: 1396/12/15
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML     Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:


شیروانی فریبا، فرسار احمدرضا، پروایی حیدر، نوروزی مهران. بررسی تاثیر مکمل یاری آهن از 4 ماهگی بر شاخص های آهن شیرخواران. پژوهنده. 1382; 8 (6) :9-15

URL: http://pajoohande.sbmu.ac.ir/article-1-163-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 8، شماره 6 - ( بهمن 1382 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 38 queries by YEKTAWEB 4645