میزان قند سرم نوزادان سالم رسیده و نارس شیر مادر خوار
|
حسین داهی فر* |
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران |
|
چکیده: (11903 مشاهده) |
سابقه و هدف: قند برای اعمال طبیعی سلولهای مغز لازم است و کمبود آن موجب آسیب و بدکاری اعمال عصبی می گردد. با توجه به تناقض در تعریف میزان طبیعی قند سرم، این مطالعه با هدف تعیین قند سرم نوزادان سالم رسیده و نارس شیرمادر خوار و بررسی میزان کاهش ان در بیمارستان آریا از دی سال 1379 تا اردیبهشت سال 1380 انجام گرفت. مواد و روشها: تحقیق به روش توصیفی روی کلیه نوزادان سالم سزارینی و زایمان طبیعی انجام گرفت. سن حاملگی نوزادان رسیده از 37 تا 40 هفته و نوزادان نارس بین 34 تا 37 هفته در نظر گرفته شد. نمونه خون گرفته شده از ورید کوبیتال سه ساعت پس از تولد بوده و اندازه گیری قند سرم به روش آنزیماتیک (گلوکز اکسیداز) بود. یافته ها: 237 نوزاد وارد مطالعه شدند که از این تعداد 22 نفر (7/93%) رسیده و 15 نفر (6.3%) نارس بودند. 110 نفر (46.4%) دختر و 127 نفر (6/53%) پسر بودند. میانگین ±) انحراف معیار) قند سرم در نوزادن رسیده دختر و پسر به ترتیب 2/14±9/58 و 6/13±5/57 میلی گرم در دسی لیتر بود. اختلافی میان دو جنس و نوع زایمان وجود نداشت. در پنج نوزاد رسیده میزان قند سرم کمتر از 35 میلی گرم در دسی لیتر بوده است. نتیجه گیری و توصیه ها: نتایج این مطالعه نشان داد هیچگونه نیازی به اندازه گیری قند سرم نوزادان رسیده و نارس شیرمادر خوار و سالم نمی باشد و در این خصوص غربالگری لازم نیست. |
|
واژههای کلیدی: قند، شیرمادرخوار، نوزاد رسیده، نوزاد نارس |
|
|
نوع مطالعه: پژوهشی |
موضوع مقاله:
پزشکی دریافت: 1385/6/15 | پذیرش: 1396/12/20 | انتشار: 1396/12/20
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|