[صفحه اصلی ]   [Archive]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
پست الکترونیک::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
نظرسنجی
نظر شما در مورد کیفیت مطالب این سایت چیست؟
عالی
خوب
متوسط
ضعیف
   
:: جلد ۱۲، شماره ۵ - ( آذر- دی ۱۳۸۶ ) ::
جلد ۱۲ شماره ۵ صفحات ۳۸۵-۳۷۷ برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثرات مصرف روزانه بادام زمینی بر سطح چربی های خون افراد هیپرکلسترولمیک
دکتر مینا قدیمی نوران* ، دکتر مسعود کیمیاگر ، دکتر مجید میرزازاده ، دکتر علیرضا ابدی
تهـران، خـیابان دکتر علی شریعتی، خیابان میرزاپور، خیابان فاطمـیه، مـهر چهارم، نبش مهرآور، پلاک ۱، طبقه سوم شمالی. ، mina_ghadimi@yahoo.com
چکیده:   (۱۹۱۸۶ مشاهده)
سابقه و هدف: هیپرکلسترولمی از عوامل مهم در ایجاد آترواسکلروز و بیماری های قلبی عروقی است. با توجه به وجود گزارش هایی مبنی بر تأثیر مفید آجیل روی پروفایل چربی در افراد سالم و به منظور تعیین اثر مصرف بادام زمینی بر پروفایل چربی در افراد هیپرکلسترولمیک همراه با رژیم معمولی، این تحقیق در بیمارستان های تابعه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در سال 1383 انجام گرفت. مواد و روش ها: تحقیق با طرح کارآزمایی بالینی بر روی 37 فرد واجد شرایط هیپرکلسترولمیک با میزان کلسترول خون 200 تا300 میلی گرم در دسی لیتر با مقایسه قبل و بعد مصرف انجام شد. به این افراد به مدت 4 هفته به میزان 15 درصد کل کالری مصرفی روزانه (حدود 50 گرم) بادام زمینی داده شد. در این مطالعه از Paired t-test جهت قضاوت آماری استفاده شد. یافته ها: در این تحقیق 37 نفر با سن 6/8 ± 43 سال شرکت کردند. میزان کلسترول از 29 ± 233 به34 ± 215 میلی گرم در دسی لیتر (001/0> P)، کلسترول LDL از 18 ± 103 به 12± 94 میلی گرم در دسی لیتر (001/0= P) و تری گلیسرید از 116± 218 به 92 ± 189 میلی گرم در دسی لیتر (03/0 = P) کاهش یافت. همچنین نسبت های LDL-C/HDL-C از 18/0± 07/2 به 09/0± 94/1 (001/0 P<) و Total Cholesterol/HDL-Cنیز از 03/1± 8/4 به 25/0± 43/4 (04/0= P) کاهش نشان داد. همچنین فشار خون سیستولیک نیز از 15± 115 به 16± 109 میلی متر جیوه کاهش (002/0 (P =یافت، اما در طی این مطالعه وزن و BMI تغییری نداشت. نتیجه گیری: به نظر می رسد که مصرف بادام زمینی همراه با رژیم معمول و بدون توصیه خاص در افراد هیپرکلسترولمیک منجر به بهبود سطح چربی های خون بدون افزایش وزن می شود. بررسی اثرات مصرف طولانی مدت بادام زمینی در افراد هیپرکلسترولمیک در یک تحقیق تجربی با کنترل توصیه می شود.
واژه‌های کلیدی: بادام زمینی، هیپرکلسترولمی، پروفایل چربی
متن کامل [PDF 170 kb]   (۲۹۷۳ دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: پزشکی
دریافت: 1387/7/16 | پذیرش: 1396/12/6 | انتشار: 1396/12/6
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ghadimi Nouran M, Kimiagar M, Mirzazadeh M, Abadi A. Effects of Daily Peanut Consumption on Lipid Profiles of Hypercholesterolemic People. pajoohande 2007; 12 (5) :377-385
URL: http://pajoohande.sbmu.ac.ir/article-1-576-fa.html

قدیمی نوران دکتر مینا، کیمیاگر دکتر مسعود، میرزازاده دکتر مجید، ابدی دکتر علیرضا. بررسی اثرات مصرف روزانه بادام زمینی بر سطح چربی های خون افراد هیپرکلسترولمیک. پژوهنده. ۱۳۸۶; ۱۲ (۵) :۳۷۷-۳۸۵

URL: http://pajoohande.sbmu.ac.ir/article-۱-۵۷۶-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 12، شماره 5 - ( آذر- دی 1386 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Persian site map - English site map - Created in 0.11 seconds with 38 queries by YEKTAWEB 4692