[صفحه اصلی ]   [Archive]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
پست الکترونیک::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
نظرسنجی
نظر شما در مورد کیفیت مطالب این سایت چیست؟
عالی
خوب
متوسط
ضعیف
   
:: جلد 6، شماره 4 - ( مهر 1380 ) ::
جلد 6 شماره 4 صفحات 15-9 برگشت به فهرست نسخه ها
آیا دختران نوجوان تهرانی آگاهی کافی و نگرش مناسب برای یک شیردهی موفق را دارند؟
فاطمه اسفرجانی*، سیدمسعود کیمیاگر، بنفشه گلستان
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
چکیده:   (12847 مشاهده)
سابقه و هدف: یکی از راهبردهای ارتقای سلامت آینده سازان جامعه، آموزش آنان می باشد و بلوغ به عنوان یک نقطه عطف در دوران زندگی یک دختر نوجوان مرحله مهمی از رشد و تکامل او به شمار می آید. تحقیقات نشان داده است که مرحله فوق مناسب ترین زمان جهت ارتقا و ایجاد نگرش مثبت بوده و می تواند سهم موثری در سلامت نسل آینده ایفا نماید، لذا به منظور تعیین میزان آگاهی و نگرش دختران نوجوان در مورد تغذیه کودک با شیر مادر این تحقیق در سال 78-77 در شهر تهران انجام گرفت. مواد و روش ها: در این مطالعه توصیفی، 5 ناحیه جغرافیایی شهر تهران (شمال، جنوب، شرق، غرب و مرکز) از طریق نمونه گیری تصادفی با توجه به تراکم جمعیت مناطق انتخاب شدند. سپس در مناطق مورد نظر با توجه به لیست مدارس، به طور تصادفی دبیرستانهای مورد نظر شناسایی و با مراجعه به آن مجددا به طور انتخاب تصادفی تعداد 630 دختر سال سوم دبیرستان انتخاب شدند. نمونه های مورد نظر با استفاده از پرسشنامه‌ای که حاوی سوالاتی در مورد وضعیت دموگرافیک و سوالاتی در مورد آگاهی و نگرش دختران دانش آموز در مورد تغذیه با شیر مادر بود، ارزیابی شده خصوصیات سن، تحصیلات والدین، شغل، بعد خانوار و سن مادر در هر یک از آنها ثبت گردید. نیافته ها: 630 دختر نوجوان با میانگین سنی 16±0.8 سال، رتبه تولد 2.6±1.7 و بعد خانوار 5.4±1.5 وارد این مطالعه شدند. میانگین سنی مادر و پدر افراد مورد بررسی به ترتیب 40.7±7.2 و 47.1±5.1 بود. شغل 82.8% مادران نمونه مورد بررسی خانه دار و 17.8% آنان شاغل بودند. بالاترین درصد فراوانی تحصیلات مادر و پدر دختران دانش آموز شهر تهران به ترتیب 29.3 و 30.3 درصد در مقطع دیپلم و دانشگاهی بودند. آگاهی دانش آموزان دختر سال سوم دبیرستانی شهر تهران در گروه های خوب، متوسط، ضعیف و خیلی ضعیف به ترتیب 5.4، 57.9، 31.9، 4.8 درصد و میزان نگرش آنان در گروه های فوق الذکر به ترتیب 8.2، 71، 15.2، 5.6 درصد می باشد.نتیجه گیری و توصیه ها: به نظر می رسد در حال حاضر میزان آگاهی و نگرش دختران دبیرستانی سال سوم شهر تهران در مورد تغذیه با شیر مادر، نسبتا مطلوب بوده و پیشنهاد می گردد جهت حفظ و ارتقای بیشتر، آموزش های سیستماتیک و کاربردی با توجه به فرهنگ و باورهای ارزشمند جامعه برنامه ریزی شود تا پایه های مستحکمی را جهت بقای سلامتی در نسل آینده پایه گذاری نماید.
واژه‌های کلیدی: دختران نوجوان، آگاهی، نگرش، شیر مادر
     
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: پزشکی
دریافت: 1385/6/15 | پذیرش: 1397/1/20 | انتشار: 1397/1/20
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML     Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:


اسفرجانی فاطمه، کیمیاگر سیدمسعود، گلستان بنفشه. آیا دختران نوجوان تهرانی آگاهی کافی و نگرش مناسب برای یک شیردهی موفق را دارند؟. پژوهنده. 1380; 6 (4) :9-15

URL: http://pajoohande.sbmu.ac.ir/article-1-362-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 6، شماره 4 - ( مهر 1380 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Persian site map - English site map - Created in 0.09 seconds with 38 queries by YEKTAWEB 4645