[صفحه اصلی ]   [Archive]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
پست الکترونیک::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
نظرسنجی
نظر شما در مورد کیفیت مطالب این سایت چیست؟
عالی
خوب
متوسط
ضعیف
   
:: جلد 6، شماره 5 - ( دى 1380 ) ::
جلد 6 شماره 5 صفحات 15-9 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی مقایسه اثرات مکمل ویتامین E، اسید چرب امگا 3 و اثر توام این دو بر چربی و فشار خون بیماران همودیالیزی
دا سرافرازی*، شهناز اتابک، ناصر ولائی، مسعود کیمیاگر
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
چکیده:   (17897 مشاهده)
سابقه و هدف: نظر به اهمیت کنترل هیپرلیپیدمی و هیپرتانسیون در پیشگیری از مرگ و میر بیماران همودیالیزی و با توجه به تناقضات موجود در تاثیر ویتامین E و امگا 3 بر شاخص های فوق و به منظور تعیین تاثیر مکمل ویتامین E، اسید چرب امگا 3 و اثر توام این دو بر میزان چربی و فشار خون بیماران همودیالیزی، این تحقیق در انستیتو تحقیقات تغذیه صنایع غذایی کشور در سالهای 78-1377 انجام گرفت.مواد و روشها: پژوهش حاضر به روش کارآزمایی بالینی دو سوکور با مراجعه مستمر بر روی 36 بیمار همودیالیزی مبتلا به هیپرلیپیدمی (تری گلیسرید بیشتر از 200 mg/dl یا کلسترول بیش از 240 mg/dl) صورت پذیرفت. افراد بر اساس سن، جنس، نمایه توده بدن، کلسترل و تری گلیسرید سرم مشابه سازی شده و بطور تصادفی به چهار گروه دریافت کننده ویتامین E، اسید چرب امگا 3، ویتامین E + اسید چرب امگا 3 و شاهد تقسیم شدند. به مدت 10 هفته، گروه ویتامین E روزانه 300 میلی گرم ویتامین E، گروه امگا 3 روزانه 2 گرم ایکوساپنتانوئیک اسید، گروه ویتامین E + امگا 3 روزانه 300 میلی گرم ویتامین E و 2 گرم ایکوساپنتانوییک اسید و گروه شاهد دارونما دریافت نمودند. نمونه های خون ناشتا در شروع مطالعه، هفته پنجم و دهم جمع آوری گردید. کلسترول تام، تری گلیسرید، HDL وLDL به روش آنزیماتیک، ویتامین E سرم با HPLC و فشار خون بیماران یک ساعت بعد از شروع همودیالیز اندازه گیری شدند. شاخص های تن سنجی و الگوی مصرف مواد غذایی نیز در مقاطع مذکور بررسی گردید.یافته ها: تغییر معنی داری در نمایه توده بدن و رژیم غذایی افراد، طی مطالعه مشاهده نشد. میزان ویتامین E سرم در گروه شاهد، ویتامین E، امگا 3 و همچنین گروه ویتامین E + اسید چرب امگا 3 در شروع بررسی به ترتیب 77.88±16.16، 80.15±30.86، 83.18±25.92 و 103.14±35.43 میکروگرم در میلی لیتر بود که در گروه ویتامین E و گروه ویتامین E + اسید چرب امگا 3 درهفته پنجم ودهم به طور معنی داری افزایش یافت. میزان LDL در گروه های فوق به ترتیب 84.6±25.3، 110.7±41.1، 117.6±46.6 و113.3±50.9 میلی گرم در دسی لیتر بود که پس از 10 هفته بررسی، کاهش مشاهده شده در گروه اسید چرب امگا 3 به لحاظ آماری معنی دار بود (P<0.05). با وجود تغییراتی در میزان سایر فراسنج های لیپیدمی و فشار خون در افراد مورد بررسی، این تغییرات از نظر آماری معنی دار نبودند.نتیجه گیری و توصیه ها: از آنجا که دریافت مکمل اسید چرب امگا 3 سبب کاهش LDL می گردد، تجویز آن بر اساس نیاز فردی توصیه می شود.
واژه‌های کلیدی: همودیالیز، ویتامین E، اسید چرب امگا 3، هیپرلیپیدمی، هیپرتانسیون
     
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: پزشکی
دریافت: 1385/6/15 | پذیرش: 1397/1/20 | انتشار: 1397/1/20
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML     Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:


سرافرازی دا، اتابک شهناز، ولائی ناصر، کیمیاگر مسعود. بررسی مقایسه اثرات مکمل ویتامین E، اسید چرب امگا 3 و اثر توام این دو بر چربی و فشار خون بیماران همودیالیزی. پژوهنده. 1380; 6 (5) :9-15

URL: http://pajoohande.sbmu.ac.ir/article-1-353-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 6، شماره 5 - ( دى 1380 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Persian site map - English site map - Created in 0.09 seconds with 38 queries by YEKTAWEB 4713