[صفحه اصلی ]   [Archive]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
پست الکترونیک::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
نظرسنجی
نظر شما در مورد کیفیت مطالب این سایت چیست؟
عالی
خوب
متوسط
ضعیف
   
:: جلد 6، شماره 5 - ( دى 1380 ) ::
جلد 6 شماره 5 صفحات 15-9 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی شیوع چاقی و توزیع چربی و عوامل موثر بر آنها در کارکنان زن دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، 1378
فروغ کاویان*، مسعود کیمیاگر، بنفشه گلستان، آناهیتا هوشیار راد
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
چکیده:   (14529 مشاهده)
سابقه و هدف: نظر به وجود گزارشهای مبنی بر شیوع بالای چاقی و اضافه وزن در ایران و بخصوص در میان زنان و با توجه به ارتباط این عارضه با تغییر شیوه زندگی و تغییر ساختارهای شغلی و اجتماعی و فقدان اطلاعات کافی در این زمینه این تحقیق با هدف تعیین شیوع چاقی و توزیع چربی و عوامل موثر بر آنها در کارکنان زن دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در سال 1378 انجام گرفت.مواد و روشها: در این مطالعه توصیفی، 503 نفر از کارکنان 45-25 ساله دانشگاه، از طریق نمونه گیری خوشه ای و به روش تصادفی انتخاب شدند. اندازه گیریهای تن سنجی شامل: وزن، قد، دور کمر و دور باسن انجام شد.BMI 25 تا 30 بعنوان اضافه وزن و BMI بزرگتر یا مساوی 30 بعنوان چاقی در نظر گرفته شد. همچنین WHR بالاتر از 0.8 بعنوان چاقی شکمی در نظر گرفته شد. سن، وضعیت تاهل، میزان تحصیلات، استعمال سیگار، تعداد تولدهای زنده، مصرف قرص ضد بارداری، سن اولین زایمان، تعداد وعده ها و میان وعده ها، تکرر مصرف مواد غذایی و فعالیت بدنی بررسی و ثبت شد.یافته ها: میانگین BMI در افراد مورد مطالعه 25.3±4 بود. 39 درصد زنان اضافه وزن داشته و 11 درصد آنها به چاقی مبتلا بودند. میانگین WHR،0.84±0.08 بود و 71 درصد نمونه ها از چاقی شکمی رنج می بردند.نتیجه گیری و توصیه ها: آنالیز رگرسیون چند گانه مشخص نمود که مهمترین عوامل موثر در BMI، عبارتند از: سن، وضعیت تاهل، تعداد وعده ها و میان وعده ها، فعالیت بدنی و تکرر مصرف گوشت و چربی. نمایه توده بدن، سن و تحصیلات مهمترین عوامل موثر در WHR می باشند. شیوع بالای چاقی در جامعه وجود دارد. با توجه به تاثیر عوامل محیطی و شیوه زندگی، اقدامات لازم برای کاهش آن توصیه می گردد.
واژه‌های کلیدی: توزیع چربی، دریافت غذایی، فعالیت بدنی، استعمال سیگار
     
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: پزشکی
دریافت: 1385/6/15 | پذیرش: 1397/1/20 | انتشار: 1397/1/20
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML     Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:


کاویان فروغ، کیمیاگر مسعود، گلستان بنفشه، هوشیار راد آناهیتا. بررسی شیوع چاقی و توزیع چربی و عوامل موثر بر آنها در کارکنان زن دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، 1378. پژوهنده. 1380; 6 (5) :9-15

URL: http://pajoohande.sbmu.ac.ir/article-1-350-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 6، شماره 5 - ( دى 1380 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 36 queries by YEKTAWEB 4713