[صفحه اصلی ]   [Archive]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
پست الکترونیک::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
نظرسنجی
نظر شما در مورد کیفیت مطالب این سایت چیست؟
عالی
خوب
متوسط
ضعیف
   
:: جلد 6، شماره 5 - ( دى 1380 ) ::
جلد 6 شماره 5 صفحات 15-9 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی تاثیر تحریک الکتریکی و وضعیت مفصل زانو بر روی پاسخهای قلبی عروقی در حین ویلچر ارگومتری (مقایسه بین افراد پاراپاژیک و سالم)
فرشاد اخوتیان*، سقراط فقیه زاده، بهاره حاج قنبری
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
چکیده:   (9611 مشاهده)
سابقه و هدف: ضایعه نخاعی یکی از معضلات و مصیتهای انسان است و رسیدگی به امور این افراد در کشور ما، به لحاظ وجود جانبازان جنگ تحمیلی از اهمیت بیشتری برخوردار است. هدف از این مقاله، تعیین تاثیرFNS و وضعیت زانوها بر پارامترهای قلبی - عروقی در معلولین پاراپلژیک و افراد سالم در حین ویلچر ارگومتری می باشد.مواد و روشها: در این تحقیق 16 جانباز پاراپلژیک مرد با سطح ضایعه (T8-T12) و 11 مرد سالم مورد مطالعه قرار گرفتند. تمام افراد رانش صندلی چرخدار را با سرعت یکنواخت و به مدت پنج دقیقه انجام دادند. آزمایشات در سه مرحله، ویلچر ارگومتری در وضعیت فلکسیون زانوها (زانوهای خم)، ویلچر ارگومتری در وضعیت اکستانسیون زانوها (زانوهای صاف) و ویلچر ارگومتری در وضعیت فلکسیون زانوها و همراه با اعمال تحریک الکتریکی عصبی- عضلانی (FNS) در اندام تحتانی صورت پذیرفت. پاسخهای قلبی- عروقی شامل ضربان قلب توسط اسپورت تستر، فشار خون توسط فشار سنج الکتریکی و RPE یا دریافت فرد از شدت ورزش، توسط معیار اندازه گیری بورگ (Borg) اندازه گیری شد.یافته ها: نتایج تغییرات معنی داری را بین ضربان قلب در سه حالت آزمایش در افراد پاراپلژیک نشان داد بطوریکه تحریک الکتریکی و وضعیت زانوها باعث کاهش ضربان قلب در افراد پاراپلژیک گردید. اما در افراد سالم، هیچ تفاوت معنی داری بین وضعیتهای آزمایش مشاهده نشد. در مورد تغییرات فشار خون (سیستولیک) و RPE در حین ویلچر ارگومتری، در سه حالت مورد آزمایش، در دو گروه تفاوت معنی داری مشاهده نشد.نتیجه گیری و توصیه ها: استفاده از FNS و قرار دادن زانوها در وضعیت اکستانسیون در حین فعالیتهای ورزشی می تواند در کاهش ضربان قلب و بهبود وضعیت سیستم قلبی - عروقی افراد پاراپلژیک موثر باشد. لذا در طراحی وسایل کمک حرکتی معلولین مانند صندلی چرخدار، بریس و عصا پیشنهاد می گردد توجه بیشتری به شیوه قرار گرفتن وضعیت اعضا بدن معلول و استفاده از FNS مبذول گردد.
واژه‌های کلیدی: پاراپلژیک، تحریک الکتریکی عصبی عضلانی دریافت فرد از شدت ورزش، ارگومتری، ویلچر، ضربان قلب
     
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: پزشکی
دریافت: 1385/6/15 | پذیرش: 1397/1/18 | انتشار: 1397/1/18
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML     Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:


اخوتیان فرشاد، فقیه زاده سقراط، حاج قنبری بهاره. بررسی تاثیر تحریک الکتریکی و وضعیت مفصل زانو بر روی پاسخهای قلبی عروقی در حین ویلچر ارگومتری (مقایسه بین افراد پاراپاژیک و سالم). پژوهنده. 1380; 6 (5) :9-15

URL: http://pajoohande.sbmu.ac.ir/article-1-346-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 6، شماره 5 - ( دى 1380 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 38 queries by YEKTAWEB 4645