[صفحه اصلی ]   [Archive]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
پست الکترونیک::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
نظرسنجی
نظر شما در مورد کیفیت مطالب این سایت چیست؟
عالی
خوب
متوسط
ضعیف
   
:: جلد 7، شماره 1 - ( فروردين 1381 ) ::
جلد 7 شماره 1 صفحات 15-9 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثر مشارکت مادران بر میزان اضطراب ناشی از مراقبت از کودکان بستری در بیمارستان
منیژه نوریان*، صدیقه فاطمیان
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
چکیده:   (11878 مشاهده)
سابقه و هدف: با توجه به شایع بودن اضطراب در مادران کودکان بستری و عوارض شناخته شده آن و گزارشاتی مبنی بر موفقیت مشارکت مادران در کاهش اضطراب آنان و بررسی تجربی آن در کشورهای دیگر،‌ این تحقیق بر روی مادران کودکان بستری در بخشهای داخلی و جراحی بیمارستان کودکان مفید تهران در سال 1376 و تاثیر مشارکت مادران بر اضطراب آنان صورت گرفت. مواد و روش ها: تحقیق به روش کارآزمایی بالینی بر روی 120 مادر انجام گرفت. مادران بر حسب مراجعه و بطور تصادفی به دو گروه شاهد (80 نفر) و مورد 40) نفر) تقسیم شدند. در روز دوم بستری، میزان اضطراب مادران درگروه شاهد و مورد بوسیله آزمون pillberger بررسی شد. در گروه مورد بعد از آموزش مادران به انجام مراقبت در ساعت مناسب پرداختند و پس از دو روز،‌ میزان اضطراب مادران در هر دو گروه،‌ مورد بررسی قرار گرفت. یافته ها: مادران در هر دو گروه به لحاظ سن خود و کودک، اشتغال مادر،‌ تعداد فرزندان، نوع بیماری،‌ وضعیت مهدکودک رفتن کودک، رتبه تولد فرزند، حضور فرد مراقب دیگر در منزل، تعداد تخت های موجود در اتاق، سابقه قبلی بستری شدن، سابقه مصرف داروی آرام بخش،‌ میزان درآمد خانواده، جنس کودک، ساعت های بعد از بستری و میزان اضطراب مشابه بودند. یافته های این تحقیق نشان داد که شدت اضطراب موقعیتی در گروه مورد در نوبت دوم 32.5% تغییرات کاهشی از متوسط به ضعیف داشته است و نشان داد که این اختلاف به لحاظ آماری معنی دار است(p<0.0001) . در گروه شاهد 2.5% تغییرات کاهشی و 10% تغییرات افزایشی اضطراب موقعیتی مشاهده شد. در هر دو گروه،‌ تغییرات کاهشی در شدت اضطراب حالتی مادران مشاهده نشد. نتیجه گیری و توصیه ها: مشارکت مادران در امر مراقبت از کودک بستری در بیمارستان می تواند موجب کاهش اضطراب موقعیتی مادران شود و این امر در تسریع روند بهبود کودک و پیشگیری از اضطراب کودکان بیمار،‌ تاثیر بسزایی خواهد داشت. مطالعات بیشتر در زمینه چگونگی کاهش هر چه بیشتر اضطراب مادران توصیه می شود.
واژه‌های کلیدی: کودکان بستری، مشارکت مادر، اضطراب
     
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: پزشکی
دریافت: 1385/6/15 | پذیرش: 1397/1/15 | انتشار: 1397/1/15
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML     Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:


نوریان منیژه، فاطمیان صدیقه. بررسی اثر مشارکت مادران بر میزان اضطراب ناشی از مراقبت از کودکان بستری در بیمارستان. پژوهنده. 1381; 7 (1) :9-15

URL: http://pajoohande.sbmu.ac.ir/article-1-310-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 7، شماره 1 - ( فروردين 1381 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 38 queries by YEKTAWEB 4645