:: جلد 21، شماره 5 - ( آذر- دی 1395 ) ::
جلد 21 شماره 5 صفحات 271-263 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی شاخصهای عملکردی بیمارستانهای وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی قبل و بعد از اجرای طرح تحول سلامت
احسان زارعی ، سمیه انیسی*
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ، s.anisi@sbmu.ac.ir
چکیده:   (3992 مشاهده)
سابقه و هدف: شاخصهای عملکردی یکی از روشهای سنجش موفقیت در دستیابی به اهداف نظام سلامت میباشد. این مطالعه با هدف تعیین تغییرات شاخصهای عملکردی بیمارستانهای دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی قبل و بعد از اجرای طرح تحول سلامت انجام شد.
مواد و روش‌ها: این مطالعه متکی بر دادههای موجود (Routine data base study) با استفاده از دادههای عملکردی سالهای 1391 تا 1394، یعنی دو سال قبل و بعد از اجرای طرح تحول نظام سلامت انجام شد. دادههای مورد نیاز از طریق واحدهای آمار بیمارستانهای مورد مطالعه جمع آوری و با استفاده از آزمونهای آماری شاپیرو ویلک، تی تست زوجی، ویلکاکسون و من ویتنی تحت نرم افزار SPSS نسخه 21 تحلیل شد.
یافته‌ها: میزان اشغال تخت، میزان گردش تخت، میانگین مراجعین بستری، سرپایی و اورژانس و تعداد اعمال جراحی پس از اجرای طرح تحول افزایش معناداری داشت (05/0p). همچنین متوسط مدت اقامت بیماران 2/۰ روز کاهش یافته بود ( 05/0p£). تغییر در شاخصهای عملکردی ارتباط معناداری با مکان، تعداد تخت و تخصصی بودن بیمارستان نداشت.
نتیجه‌گیری: میزان استفاده از خدمات بیمارستانهای دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بعد از اجرای طرح تحول نظام سلامت به طور معناداری افزایش پیدا کرده است که میتواند باعث ارایه خدمت به تعداد بیشتری از بیماران و افزایش دسترسی به خدمات سلامت و در نتیجه بهبود و توسعه عدالت در سلامت گردد.  
واژه‌های کلیدی: شاخصهای عمکردی، بیمارستانهای دولتی، طرح تحول نظام سلامت
متن کامل [PDF 632 kb]   (927 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: پزشکی
دریافت: 1396/5/24 | پذیرش: 1396/5/24 | انتشار: 1396/5/24


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 21، شماره 5 - ( آذر- دی 1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها