[صفحه اصلی ]   [Archive]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
پست الکترونیک::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
نظرسنجی
نظر شما در مورد کیفیت مطالب این سایت چیست؟
عالی
خوب
متوسط
ضعیف
   
:: جلد 20، شماره 2 - ( خرداد و تیر 1394 ) ::
جلد 20 شماره 2 صفحات 117-112 برگشت به فهرست نسخه ها
گزارش یکی از تله‌های (Pitfalls) بزرگ تحقیق: بررسی تأثیر عسل طبیعی بر میزان استرپتوکک موتانس بزاق
آرزو علائی* ، آرش عزیزی ، محمد رهبری ، ناصر ولایی ، عباس سالاری تلمادره
دانشگاه آزاد اسلامی تهران - واحد دندانپزشکی ، ngln2006@yahoo.com
چکیده:   (4015 مشاهده)

چکیده

سابقه و هدف: این تحقیق، جهت تعیین تأثیر مصرف عسل بر تغییرات میزان استرپتوکوکوس موتانس انجام گرفت.

مواد و روش‌ها: مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی متقاطع، روی 24 نفر از دانشجویان دندانپزشکی انجام پذیرفت. در ابتدا از دو گروه 2 سی‌سی بزاق تهیه شد. سپس عسل در اختیار گروه مورد قرار گرفت و از آنها خواسته شد که آن را به مدت یک هفته، روزانه به میزان 5 میلی‌لیتر در دهان خود به مدت 5 دقیقه بچرخانند و سپس ببلعند. پس از 2 هفته Wash Out، جابجایی بین گروه‌ها انجام گرفت و تغییرات استرپتوکوک موتانس بزاق، با آزمون آماری Mann-U-Whitney بررسی شد.

یافته‌ها: میزان اولیه‌ی استرپتوکوک موتانس بزاق افراد در گروه شاهد برابر با CFU/ml 30482±54250 بود که پس از مداخله‌، به میزان CFU/ml 27900±37042 کاهش یافت. همچنین در گروه مورد، قبل از مداخله، برابر با CFU/ml 34667±26000 بود که پس از مداخله‌، به میزانCFU/ml  35129±54167 افزایش یافت. جهت بررسی پایایی اندازه‌گیری استرپتوکوک موتانس بزاق، از تعداد 4 نفر دانشجو، 4 سی‌سی بزاق تهیه و به دو قسمت مساوی تقسیم و نمونه‌ی بزاق به عنوان 8 نفر به همان آزمایشگاه ارسال گردید. تفاوت میزان کلنی‌ها به میزان CFU/ml 9574±17500 بود (04/0P<).

نتیجه‌گیری: پیشنهاد می‌شود قبل از شروع تحقیق، یک مطالعه‌ی آزمایشی انجام گیرد تا محقق به امتیازات آن جهت ارتقای پژوهش نایل شود.

واژه‌های کلیدی: واژگان کلیدی: عسل، استرپتوکوک موتانس، بزاق، پلاک دندانی، تله‌های تحقیق
متن کامل [PDF 320 kb]   (1676 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: پزشکی
دریافت: 1394/8/25 | پذیرش: 1394/8/25 | انتشار: 1394/8/25
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Alaee A, Azizi A, Rahbari M, Valai N, Salari Talmadareh A. A factor that may result in erroneous: the effect of honey on Streptococcus Mutans (a report of study pitfalls) . pajoohande 2015; 20 (2) :112-117
URL: http://pajoohande.sbmu.ac.ir/article-1-2000-fa.html

علائی آرزو، عزیزی آرش، رهبری محمد، ولایی ناصر، سالاری تلمادره عباس. گزارش یکی از تله‌های (Pitfalls) بزرگ تحقیق: بررسی تأثیر عسل طبیعی بر میزان استرپتوکک موتانس بزاق. پژوهنده. 1394; 20 (2) :112-117

URL: http://pajoohande.sbmu.ac.ir/article-1-2000-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 20، شماره 2 - ( خرداد و تیر 1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 38 queries by YEKTAWEB 4645