[صفحه اصلی ]   [Archive]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
پست الکترونیک::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
نظرسنجی
نظر شما در مورد کیفیت مطالب این سایت چیست؟
عالی
خوب
متوسط
ضعیف
   
:: جلد 8، شماره 4 - ( آبان 1382 ) ::
جلد 8 شماره 4 صفحات 15-9 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی آگاهی و نگرش در مورد بهداشت باروری و عوامل مربوط به آن در دانشجویان شهر قزوین
معصومه سیمبر*، فهیمه رمضانی، زینب هاشمی
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
چکیده:   (14792 مشاهده)
سابقه و هدف: یکی از ناشناخته ترین ابعاد جامعه ما، مشکلات و نیازهای مربوط به آگاهی، نگرش و عملکرد باروری جنسی جوانان است. هدف از این مطالعه تعیین میزان آگاهی و نوع نگرش در مورد بهداشت باروری و بررسی عوامل مربوط به آن، در دانشجویان دانشگاه های قزوین در سال 1380 است تا بدین طریق نیازهای مربوطه را شناسایی کرده و راه گشایی برای برنامه های مداخلاتی آینده جهت ارتقای سطح سلامت جوانان، باشد و بدین ترتیب سیاست ها و برنامه ریزی های آینده براساس نیازهای واقعی جوانان پی ریزی شود. مواد و روشها: در این مطالعه مقطعی، با استفاده از روش نمونه گیری سهمیه ای، 1117 دانشجوی دختر و پسر از دانشکده های مختلف پزشکی، فنی و مهندسی، علوم پایه و علوم انسانی قزوین شرکت نمودند. پرسشنامه ها حاوی 43 سوال بسته شامل بخش های دموگرافیک، آگاهی از روش های پیشگیری از بارداری، بیماریهای مقاربتی و روشهای پیشگیری از آنها و همچنین نگرش نسبت به بهداشت باروری شامل 10 گویه بر اساس طیف لیکرت بود که توسط خود دانشجویان تکمیل می گردید. اطلاعات توسط نرم افزار SPSS و با استفاده از آزمون های من ویتنی و اسپیرمن مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت. یافته ها: از میان دانشجویان مورد مطالعه، 654 نفر مونث و 457 نفر مذکر با میانگین سنی 4/2±4/21 و 5/3±7/22 سال بودند. دانشجویان علوم پزشکی به طور معنی داری آگاهی بیشتری در زمینه بهداشت باروری داشتند. آگاهی دانشجویان دختر در مورد روشهای پیشگیری از بارداری به طور معنی داری بیشتر از پسران بود. در حالی که در مورد بیماریهای مقاربتی و روش های پیشگیری از آن، آگاهی پسران به طور معنی داری بیشتر بود (P<0.01) پسران نسبت به دختران رتبه نگرش بهتری را در مورد بهداشت باروری اخذ کردند(P<0.01) .نتیجه گیری و توصیه ها: این مطالعه نشان داد که دانشجویان دارای اطلاعات متوسط و نگرشی مثبت در مورد بهداشت باروری و آموزش آن هستند. افزایش آگاهی در مورد انواع روشهای پیشگیری از بارداری و بیماری های مقاربتی با توجه به چالش های اطلاعاتی خاص دانشجویان در جنسیت ها، سنین و رشته های تحصیلی مختلف ضروری به نظر می رسد و آموزش بهداشت باروری قطعا موجب بهبود سطح آگاهی و نگرش جوانان خواهد شد.
واژه‌های کلیدی: بهداشت باروری، آگاهی، نگرش، جوانان، پیشگیری از بارداری
     
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: پزشکی
دریافت: 1385/6/15 | پذیرش: 1396/12/16 | انتشار: 1396/12/16
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML     Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:


سیمبر معصومه، رمضانی فهیمه، هاشمی زینب. بررسی آگاهی و نگرش در مورد بهداشت باروری و عوامل مربوط به آن در دانشجویان شهر قزوین. پژوهنده. 1382; 8 (4) :9-15

URL: http://pajoohande.sbmu.ac.ir/article-1-189-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 8، شماره 4 - ( آبان 1382 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 38 queries by YEKTAWEB 4645