[صفحه اصلی ]   [Archive]  
:: جلد 19، شماره 4 - ( مهر و آبان 93 1393 ) ::
جلد 19 شماره 4 صفحات 169-174 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر دریافت حبوبات در رژیم غذایی تغییرات درمانی شیوه زندگی بر مقاومت به انسولین در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2
سمیه حسین‌پور نیازی، ، دکتر پروین میرمیران*، دکتر مهدی هدایتی، دکتر فریدون عزیزی، سحر میرزایی
تهران، شهرک قدس، بلوار شهید فرحزادی، خیابان ارغوان غربی، پلاک46، صندوق پستی: 4763-19395، تلفن: 22432500 (021)، نمابر: 22402463 و 22416264 (021) ، mirmiran@endocrine.ac.ir
چکیده:   (4554 مشاهده)
سابقه و هدف: مطالعات محدودی تأثیر جایگزین کردن پروتئین‌های گیاهی را با پروتئین‌های حیوانی، بر شاخص‌های گلیسمی در بیماران دیابتی مورد بررسی قرار داده‌اند. هدف از مطالعه‌ی حاضر بررسی تأثیر جایگزین کردن حبوبات به جای گوشت، در رژیم غذایی تغییرات درمانی شیوهی زندگی بر غلظت انسولین ناشتا، گلوکز ناشتا، هموگلوبین A1c و شاخص مقاومت به انسولین در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 مراجعه‌کننده به بیمارستان طالقانی در سال 1392 می‌باشد. مواد و روش‌ها: در این مطالعه‌ی کارآزمایی بالینی متقاطع تصادفی دو سوکور، 40 بیمار مبتلا به دیابت نوع 2 (دامنه سنی 50 تا 80 سال) شرکت کردند. افراد به طور تصادفی به دو گروه دریافت‌کننده‌ی رژیم غذایی بر پایه تغییرات درمانی شیوهی زندگی (Therapeutic lifestyle change, TLC) یا رژیم غذایی TLC حاوی حبوبات (جایگزینی 2 واحد حبوبات در سه روز هفته به جای واحد گوشت دریافتی در رژیم غذایی TLC) تقسیم شدند. طول هر یک از رژیم‌ها 8 هفته بود که با یک دوره شستشوی 4 هفته‌ای از هم جدا می‌شدند. در ابتدا و انتهای هر دو مرحله‌ی دریافت رژیم غذایی، نمونه‌ی خون ناشتای افراد گرفته و شاخص‌های مورد نظر اندازه‌گیری شد. از آزمون paired t test برای مقایسهی میانگین تمامی متغیرهای کمی در پایان دو رژیم غذایی و نیز مقایسهی مقادیر پایهی دو گروه رژیم غذایی و مقادیر پس از مداخله‌ی دو گروه رژیم غذایی، استفاده شد. یافته‌ها: از 40 بیمار شرکت‌کننده در این مطالعه، 31 نفر مطالعه را به پایان رساندند. بعد از 8 هفته مداخله، غلظت گلوکز ناشتا، انسولین ناشتا و شاخص مقاومت به انسولین در هر دو رژیم غذایی در مقایسه با مقادیر پایه به طور معناداری کاهش یافت (05/0>P). در مقایسه با رژیم غذایی TLC، در رژیم غذایی TLC حاوی حبوبات، غلظت گلوکز ناشتا (5/5±5/19- در برابر 7/6±1/25- ، 045/0>P)، انسولین ناشتا (5/5±5/18- در برابر 7/6±7/24- ، 045/0>P) و شاخص مقاومت به انسولین (2/0±8/0- در برابر 2/0±3/1- ، 04/0>P) کاهش معنی‌داری یافت. در غلظت هموگلوبین A1c تغییر معنی‌داری مشاهده نشد. نتیجه‌گیری: جایگزین کردن دو واحد حبوبات به جای گوشت در رژیم غذایی TLC در سه روز هفته، سبب بهبود کنترل گلیسمی و مقاومت به انسولین در بیماران دیابت نوع 2 می‌شود.
متن کامل [PDF 508 kb]   (1193 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: پزشکی
دریافت: ۱۳۹۳/۹/۱۹ | پذیرش: ۱۳۹۳/۹/۱۹ | انتشار: ۱۳۹۳/۹/۱۹
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Somayeh Hosseinpour-Niazi, Parvin Mirmiran, Mehdi Hedayati, Fereidoun Azizi, Sahar Mirzaei. Effect of legume intake in the therapeutic life style diet changes in insulin resistance in overweight type 2 diabetic patients. pajoohande. 2014; 19 (4) :169-174
URL: http://pajoohande.sbmu.ac.ir/article-1-1800-fa.html

سمیه حسین‌پور نیازی ، ، دکتر پروین میرمیران ، دکتر مهدی هدایتی ، دکتر فریدون عزیزی ، سحر میرزایی . تأثیر دریافت حبوبات در رژیم غذایی تغییرات درمانی شیوه زندگی بر مقاومت به انسولین در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2. پژوهنده. 1393; 19 (4) :169-174

URL: http://pajoohande.sbmu.ac.ir/article-1-1800-fa.html



جلد 19، شماره 4 - ( مهر و آبان 93 1393 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 32 queries by YEKTAWEB 3877