[صفحه اصلی ]   [Archive]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
پست الکترونیک::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
نظرسنجی
نظر شما در مورد کیفیت مطالب این سایت چیست؟
عالی
خوب
متوسط
ضعیف
   
:: جلد 9، شماره 1 - ( فروردين 1383 ) ::
جلد 9 شماره 1 صفحات 15-9 برگشت به فهرست نسخه ها
آیا بیماران بستری در بخش مراقبت ویژه حمایت تغذیه ای کافی می شوند؟
حسین خلیلی*، مجتبی مجتهدزاده، محمدرضا اویسی، فیروزه توکلی فیروزه
دانشگاه علوم پزشکی تهران
چکیده:   (13834 مشاهده)
سابقه و هدف: سوء تغذیه یکی از مشکلات جدی در بیماران بستری در بیمارستان می‌باشد. میزان بروز سوء تغذیه در بیماران بستری 60-30 درصد گزارش شده است. بیماران با شرایط بحرانی به دلیل شدت بیماری و پیچیدگی مراقبت در بخش مراقبتهای ویژه نسبت به سایر بیماران به سوء تغیذه مستعدتر می‌باشند. با توجه به آنکه گزارشی از وضعیت تغذیه در بیماران بستری در کشورمان وجود ندارد، هدف از این مطالعه بررسی وضعیت تغذیه‌ای در بیماران ایرانی بستری در بخش ICU می‌باشد. مواد و روشها: در یک مطالعه مقطعی، یبمار پذیرش شده در بخش ICU جراحی بیمارستان سینا مورد بررسی قرار گرفتند. بیماران به مدت 14 روز از نظر مقدار کالری، پروتیین، چربی و قند مورد نیاز و دریافتی 24 ساعته مورد بررسی قرار گرفتند. پارامترهای فیزیولوژیک بیماران با استفاده از (Acute Physioogy and Chronic Health Evaluation II) APACHE II ثبت و ریسک مرگ و میر بیماران محاسبه گردید. یافته‌ها: مقدار کل کالری مورد نیاز و دریافتی بیماران به ترتیب 81±2346 و 81±1401 کیلوکالری و در مورد پروتیین به ترتیب 2±69 و 2±42 گرم در روز بود. تفاوت معنی‌داری بین مقدار کالری و پروتیین مورد نیاز و دریافتی بیماران وجود داشت (P<0.001). مقدار کالری و پروتیین دریافتی در گروه تغذیه روده‌ای از گروه تغذیه وریدی بیشتر بود ولی این اختلاف معنی‌دار نبود. همچنین اختلاف بین مقدار کالری و پروتئین مورد نیاز و دریافتی در بیماران زنده مانده و فوت شده و ارتباط بین ریسک مرگ و میر و مقدار کالری و پروتئین‌ دریافتی معنی‌دار نبود. نتیجه‌گیری و توصیه‌ها: نتایج این مطالعه نشان داد بیماران بستری در ICU حمایت تغذیه‌ای کافی نشده و نیازمند آن بوده که ارزیابی دقیقی از نظر وضعیت تغذیه‌ای در کنار سایر اقدامات درمانی و حمایتی در بدو بستری این بیماران انجام گیرد.
واژه‌های کلیدی: سوء تغذیه، تغذیه وریدی، تغذیه روده ای، بخش مراقبت های ویژه
     
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: پزشکی
دریافت: 1385/6/15 | پذیرش: 1396/12/14 | انتشار: 1396/12/14
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML     Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:


خلیلی حسین، مجتهدزاده مجتبی، اویسی محمدرضا، توکلی فیروزه فیروزه. آیا بیماران بستری در بخش مراقبت ویژه حمایت تغذیه ای کافی می شوند؟. پژوهنده. 1383; 9 (1) :9-15

URL: http://pajoohande.sbmu.ac.ir/article-1-147-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 9، شماره 1 - ( فروردين 1383 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 38 queries by YEKTAWEB 4645