بررسی میزان عناصر سرب،کادمیوم و مس در سبزیجات کشت شده در مزارع جنوب شهر تهران
|
اعظم جهانگیر تویسرکانی اعظم*، فرهاد توکلیان، ناصر ولائی |
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران |
|
چکیده: (10512 مشاهده) |
سابقه و هدف: با توجه به روند افزایش آلودگی محیط زیست و شیوع روزافزون بیماریهای ناشی از آن این سوال مطرح است که آیا در محصولات کشاورزی تولیدی جنوب شهر تهران آلودگی به عناصر سنگین وجود دارد یا خیر؟ برای پاسخ به این سوال و به منظور تعیین عناصر سرب، کادمیوم و مس در سبزیجات کشت شده در مزارع جنوب شهر تهران، این تحقیق انجام گرفت.مواد و روش ها: تحقیق به روش توصیفی بر روی 7 نوع سبزی شامل برگ چغندر، کلم قرمز، کاهو، شاهی، تره، تربچه و جعفری انجام شد. انتخاب نمونه ها به صورت تصادفی چند مرحلهای بود. چهار منطقه از مناطق کشاورزی جنوب شهر تهران انتخاب و در هر منطقه سه نمونه از هر سبزی بطور تصادفی چیده شد و پس از مخلوط کردن به صورت یک نمونه سبزی در آمد. نمونه ها به وسیله دستگاه جذب اتمی مورد بررسی قرار گرفت و میزان آلودگی در آنها با توجه به مقادیر مجاز عناصر فوق تعیین شد.ییافتهها: شصت درصد از سبزیجات مناطق مختلف جنوب شهر تهران دارای آلودگی بیشتر از حد مجاز به سرب بوده (5.4±2.4 ppm)، میزان آلودگی به کادمیوم 100% می باشد (0.5±0.2 ppm) و در مورد مس هیچ گونه آلودگی مشاهده نگردید (1.1±0.4 pm). نتیجهگیری و توصیهها: با توجه به آلودگی سبزیجات به عناصر کادمیوم و سرب و با توجه به عوارض شناخته شده این آلودگی ها پیشنهاد می شود که از فاضلاب های شهری جهت آبیاری سبزیجات در حد امکان استفاده نشود. |
|
واژههای کلیدی: آلودگی محیطی، سرب، کادمیوم، مس، سبزیجات |
|
|
نوع مطالعه: پژوهشی |
موضوع مقاله:
پزشکی دریافت: 1385/6/15 | پذیرش: 1396/12/14 | انتشار: 1396/12/14
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|