بررسی عوامل خطر مرتبط با بروز عفونت هلیکوباکترپیلوری در کودکان مبتلا به بیماری پپتیک
|
فرید ایمان زاده، عزیز اقبالی*، علی اکبر سیاری، ناصر ولائی |
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران |
|
چکیده: (10628 مشاهده) |
سابقه و هدف: با توجه به شیوع روزافزون ابتلا به میکروب هلیکوباکترپیلوری که منجر به بیماری گاسترودئودنال میشود و با عنایت به اینکه شواهد نشان داده است که اکثرا عفونت مذکور در دوران کودکی ایجاد میشود. تحقیق حاضر با هدف تعیین عوامل خطر ابتلا به عفونت هلیکوباکترپیلوری در کودکان مبتلا به بیماریهای گوارشی و اندوسکوپی مراجعه کننده به بیمارستان مفید تهران در سال82-81 انجام شد. مواد و روش ها: تحقیق به روش تحلیلی،از نوع مورد- شاهدی و بر روی 94 کودک 14-4 ساله،شامل 47 نمونه مورد و 47 نمونه شاهد با روش نمونهگیری مستمر انجام گرفت، گروهها به لحاظ سن و جنس مشابه شدند و بعد از انجام اندوسکوپی، نمونه مخاط معده در محیط اوره با روش Rapid Urease Test مورد بررسی قرار گرفت. نمونه های دارای تست اوره آز مثبت به عنوان مورد و نمونه های با تست اوره آز منفی به عنوان شاهد تلقی شدند و نسبت به بررسی عوامل خطر ابتلا به H.pylori در گروه های مورد بررسی اقدام شد.(odds ratio) در نمونه ها محاسبه و confidence interval با احتمال 95% برآورد گردید. یافتهها: بعد خانوار در گروه شاهد 1.2±1.4 نفر و در گروه مورد 1.2±5.7 نفر بود.مواجهه گروه مورد با مصرف کم روغن گیاهی مایع و مصرف کم میوهجات و سبزیجات تازه، گروه خونی A، استعمال سیگار در خانواده سابقه دیس پپسی پدر و مادر، تحصیلات پایین پدر و مادر و درآمد پایین ماهانه خانواده بیشتر بود که همه موارد تعمیم پذیری بیشتر از (1) و (p<0.05) داشته است. نتیجه گیری و توصیه ها: مصرف روزانه میوه و سبزیجات مصرف روغن گیاهی مایع و عدم مصرف سیگار در خانواده می تواند موجب از عوامل مرتبط کاهش عفونت H.pylori گردیده و توجه به آن، توصیه می شود. |
|
واژههای کلیدی: هلیکوباکترپیلوری، دیس پپسی، بیماری پپتیک، اطفال |
|
|
نوع مطالعه: پژوهشی |
موضوع مقاله:
پزشکی دریافت: 1385/6/15 | پذیرش: 1396/12/14 | انتشار: 1396/12/14
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|