[صفحه اصلی ]   [Archive]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
پست الکترونیک::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
نظرسنجی
نظر شما در مورد کیفیت مطالب این سایت چیست؟
عالی
خوب
متوسط
ضعیف
   
:: جلد 9، شماره 4 - ( آبان 1383 ) ::
جلد 9 شماره 4 صفحات 15-9 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی تاثیر کاهش دوره رادیوتراپی بعد از ماستکتومی بر میزان عود موضعی در بیماران مبتلا به سرطان پستان
عبداله فضل علی زاده، احسان حاتمی*
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
چکیده:   (10687 مشاهده)
سابقه و هدف: در بیماران مبتلا به سرطان پستان با خطر بالای عود موضعی، رادیوتراپی کمکی بعد از ماستکتومی یکی از اجزای جدایی ناپذیر درمان می باشد. هنوز در مراکز رادیوتراپی دنیا رژیم استانداردی از نظر تعداد جلسات، دوز مورد نیاز برای هر جلسه و طول مدت درمان جهت رادیوتراپی پستان، مورد قبول واقع نشده است. بنابراین به منظور مقایسه نقش رژیم درمانی 21 روزه با رژیم متداول 35 روزه از نظر عود موضعی بیماری، این تحقیق بر روی بیماران مبتلا به سرطان پستان که جهت درمان های کمکی به بیمارستان جرجانی و بیمارستان مدائن ارجاع شده بودند، انجام گرفت.مواد و روش ها: تحقیق به روش cohort-study بر روی 100 بیمار مبتلا به کارسینوم مهاجم پستان که تحت ماستکتومی رادیکال اصلاح شده قرار گرفته و جهت رادیوتراپی ارجاع شده بودند، انجام گرفت. 50 بیمار رادیوتراپی کوتاه مدت 40 GY) در 15 جلسه در طول 21 روز)، و 50 بیمار رادیوتراپی متداول 50 GY) در 25 جلسه در طول 35 روز) دریافت کرده بودند. بیماران در هر دو گروه به لحاظ سن، مرحله بیماری، سمت بیماری (چپ یا راست)، وضعیت شیمی درمانی و هورمون درمانی مشابه بودند.یافته ها: این تحقیق روی 100 بیمار و در دو گروه 50 نفری انجام گرفت. میانگین سنی (± انحراف معیار) گروه مورد 10.99±49.9 سال بود که تقریبا مشابه بودند. 3 بیمار در طول 5 سال عود موضعی را به عنوان اولین عود تجربه کرده بودند که یک بیمار در گروه رادیوتراپی کوتاه مدت و دو بیمار در گروه رادیوتراپی متداول قرار داشتند. بقای عاری از عود موضعی در 5 سال تقریبا در هر گروه مشابه که برای گروه مورد (رژیم کوتاه مدت) 98% و برای گروه شاهد (رژیم متداول) 96% بود (P<0.57). در این مطالعه، اختلافی بین بقای عاری از بیماری (P<0.84) یا بقای کلی (P<0.76) بین دو گروه مشاهده نشد.نتیجه گیری و توصیه ها: نتایج این مطالعه، افزایش نسبتا کم دوز در هر جلسه، به نحوی که دوزکامل و زمان کل درمان کاهش یابد را جهت رادیوتراپی پستان مورد تایید قرار می دهد. این مطالعه مشخص کرد که رژیم کوتاه مدت 40 GY) در 15 جلسه در طول 21 روز) در جلوگیری از عود موضعی به اندازه رژیم متداول 50 GY) در 25 جلسه در طول 35 روز)، موثر است. پیشنهاد می شود که در آینده این مطالعه به صورت آینده نگر و با تعداد نمونه های بیشتر انجام گردیده در ضمن علاوه بر اندازه گیری عود موضعی و بقا بررسی عوارض دیررس نیز صورت گیرد.
واژه‌های کلیدی: سرطان پستان، رادیوتراپی کوتاه مدت، عود موضعی، رادیوتراپی کمکی
     
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: پزشکی
دریافت: 1385/6/15 | پذیرش: 1396/12/13 | انتشار: 1396/12/13
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML     Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:


فضل علی زاده عبداله، حاتمی احسان. بررسی تاثیر کاهش دوره رادیوتراپی بعد از ماستکتومی بر میزان عود موضعی در بیماران مبتلا به سرطان پستان. پژوهنده. 1383; 9 (4) :9-15

URL: http://pajoohande.sbmu.ac.ir/article-1-113-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 9، شماره 4 - ( آبان 1383 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 38 queries by YEKTAWEB 4645