[صفحه اصلی ]   [Archive]  
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
پست الکترونیک::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
نظرسنجی
نظر شما در مورد کیفیت مطالب این سایت چیست؟
عالی
خوب
متوسط
ضعیف
   
:: جلد 21، شماره 3 - ( مرداد- شهریور 1395 ) ::
جلد 21 شماره 3 صفحات 145-138 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی میزان شیوع ناامنی غذایی و عوامل همراه آن در روستای قهی از توابع استان اصفهان در سال 1395
فاطمه طاهری ، الهه هنرکار شفیع ، احمدرضا درستی*
، Dorostim@tums.ac.ir
چکیده:   (4279 مشاهده)

چکیده

سابقه و هدف: ناامنی غذایی و گرسنگی، تبعات جسمی، روانی، اجتماعی و اقتصادی بسیاری به همراه دارد. از این رو پایش امنیت غذایی و به‌کارگیری راه‌کارهای مناسب برای کاهش ناامنی غذایی در جامعه ضروری است. این مطالعه با هدف سنجش شیوع ناامنی غذایی و بررسی عوامل مرتبط با آن در روستای قهی از توابع استان اصفهان انجام شد.

مواد و روش‌ها: این مطالعه روی 92 کودک زیر 7 سال انجام شد. در ابتدا وضعیت تغذیه‏ای کودک از طریق اندازه‏گیری قد و وزن کودکان توسط بهورز آموزش دیده بررسی شد. سپس داده‏های مربوط به وضعیت اجتماعی- اقتصادی، اطلاعات تغذیه‏ای و وضعیت امنیت غذایی خانوار با استفاده از پرسشنامه‏های اطلاعات عمومی، بسامد خوراک و پرسشنامه USDA طی مصاحبه حضوری با مادر کودک جمع‏آوری شد. برای ارزیابی میزان بهره‌ی هوشی کودکان، از آزمون ترسیم آدمک گودیناف استفاده شد.

یافته‌ها: شیوع ناامنی در جامعه‌ی مورد بررسی 50% بود. ارتباط معنی‏داری بین امنیت غذایی با جنس کودک (01/0P<) و شغل مادر (04/0P<) مشاهده شد به طوری که با شاغل بودن مادر، ناامنی غذایی افزایش یافت. ناامنی غذایی ارتباط مستقیمی با بعد خانوار و ارتباط معکوسی با میزان بهره‌ی هوشی کودک، میزان تحصیلات والدین و وضعیت اقتصادی خانوار داشت (05/0P<). همچنین مشاهده شد کودکانی که در خانواده‏های ناامن غذایی زندگی می‏کردند، بسامد مصرف میوه، سبزی و گوشت کمتری داشتند (05/0P<).

نتیجه‌گیری: ناامنی غذایی در جامعه‌ی مورد بررسی شایع بود و با عوامل اجتماعی- اقتصادی رابطه داشت. عواملی مانند سطح بالاتر تحصیلات پدر و مادر و وضعیت اقتصادی بهتر، موجب کاهش ناامنی غذایی در خانوارهای مورد بررسی شد. همچنین کودکانی که در خانواده‏های ناامن بودند، بهره‌ی هوشی پایین‏تری داشته و مواد مغذی کمتری مصرف می‏کردند.  

واژه‌های کلیدی: واژگان کلیدی: امنیت غذایی، بهره‌ی هوشی، وضعیت اجتماعی- اقتصادی، وضعیت تغذیه‌ای
متن کامل [PDF 243 kb]   (1374 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: پزشکی
دریافت: 1395/9/13 | پذیرش: 1395/9/13 | انتشار: 1395/9/13
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Taheri F, Honarkar Shafi E, Dorosty A R. Assessment of food insecurity prevalence and associated factors in village of Qehi, Isfahan in 2016. pajoohande 2016; 21 (3) :138-145
URL: http://pajoohande.sbmu.ac.ir/article-1-2212-fa.html

طاهری فاطمه، هنرکار شفیع الهه، درستی احمدرضا. بررسی میزان شیوع ناامنی غذایی و عوامل همراه آن در روستای قهی از توابع استان اصفهان در سال 1395. پژوهنده. 1395; 21 (3) :138-145

URL: http://pajoohande.sbmu.ac.ir/article-1-2212-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 21، شماره 3 - ( مرداد- شهریور 1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4645